AFAD 40 Şehirde Sözleşmeli 215 Memur Alımı Başvuruları Yarın Başlıyor

AFAD bünyesinde 40 farklı şehirde olmak üzere 215 Kamu Personeli Alımı yapılacak. Sözleşmeli arama kurtarma teknisyeni alımları için şartlar nelerdir? Detaylar bu yazımızda.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 215 arama kurtarma teknisyeni alımı yapılacak. 40 farklı şehir için olacak atamalar sözleşmeli olarak gerçekleştirilecek. Adaylar 9 Ekim 2023 Pazartesi günü itibarıyla başvuru iş ve işlemlerini yarın başlatabileceklerdir. İşte sürece dair tüm detaylar.

AFAD 214 memur alımı il il kontenjanlar

Adana 1, Ağrı 8, Aksaray 4, Ardahan 8, Artvin 10, Bartın 3, Batman 1, Bayburt 7, Bilecik 1, Bingöl 8, Bitlis 3, Bolu 1, Burdur 3, Çorum 2, Düzce 2, Edirne 6, Erzurum 14, Gaziantep 2, Gümüşhane 4, Hakkâri 2, Iğdır 9, İstanbul 37, Karaman 1, Kars 10, Kastamonu 3, Kırklareli 5, Kırşehir 3, Kilis 4, Mardin 3, Niğde 3, Osmaniye 1, Siirt 8, Sinop 2, Şırnak 9, Tekirdağ 3, Trabzon 1, Tunceli 4, Uşak 1, Van 17, Yalova 1 olacak.

Memur alımı genel şartları nelerdir?

657 DMK’daki şartları taşıması gereken adayların aynı zamanda T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, 30 yaşından gün almamış olması, en az B sınıfı ehliyeti olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması ile erkeklerde “en az 1.60 metre en fazla 1.90 metre” boyunda olması, kadınlarda en az “1.55 metre, en fazla 1.80 metre” boyunda olması şartı var. KPSS’den ise en az 60 ve üzeri puan almış olmak şartı da yer almaktadır.

Arama kurtarma teknisyeni alımına kimler başvuru yapabilir?

Arama kurtarma teknisyeni olmak için adayların “Mesleki ve teknik liselerin Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Harita-Tapu-Kadastro; İnşaat Teknolojisi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Kimya Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Ulaştırma Hizmetleri” mezunu olması gerekiyor.

Ayrıca Mesleki ve teknik liselerden mezun olmak şartıyla önlisans “Acil Durum ve Afet Yönetimi, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik” mezunları da başvuru yapabilir.

Güncel kamu personeli alımı süreci nasıl işler?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 215 arama kurtarma teknisyeni alımı için başvurular 9 Ekim 2023 Pazartesi günü başlayacak. Adaylar 17 Ekim’e kadar başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri