ALES Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2023 ÖSYM ALES/1 Sonuçları

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ALES sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Pek çok kişi sınav sonuçlarının açıklanma tarihi konusunda araştırmalar yapıyor. Peki sınav açıklanma tarihi belli mi?

2023 yılında gerçekleştirilen ilk ALES geçtiğimiz ayın 16’sında tamamlandı. Sınava giren milyonlarca kişi olduğu biliniyor. Heyecanla sınava katılanlar ise şu anda merakla sınavın açıklanacağı günü bekliyor. 2023 ÖSYM sınav takvimi ile sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise belli oldu.

ALES Sınav Sonucu Açıklanma Tarihi

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, her yıl ÖSYM tarafından merkezi bir şekilde gerçekleştiriliyor. Kariyerine akademik alanda devam etmek isteyen pek çok kişi ise sınava katılım sağlıyor. İçerisinde bulunduğumuz yılın ilk sınavı ise 16 Nisan tarihinde tamamlandı.

Geçtiğimiz ay tamamlanan sınavın ardından gözler sınav sonuç tarihine çevrildi. ÖSYM takvimine göre ALES sınav sonuç tarihi ise 10 Mayıs 2023 olarak karşımıza çıkıyor. Sınava katılım sağlamış olanlar bu tarihte sınav sonuç belgelerine erişim sağlayabilecek.

Sınav Sonucu Nasıl Sorgulanır?

Günümüzde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlara dair tüm bilgiler Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yayınlanmaktadır. Yine sınav başvuruları da bu sistem üzerinden alınmaktadır. ALES sınav sonuç belgesi için bu sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Böylece sınava dair sonucunuzu internet üzerinden kolaylıkla öğrenmeniz mümkün olmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri