Bakanlık Yeni Devlet Personeli Alımı Başladı! Başvuru Ekranı Açıldı

Dışişleri Bakanlığı “Avrupa Birliği Başkanlığı” tarafından kadrolu devlet personeli alımı başvuruları alınacak. Güncel başvuru ekranı, süreci ve tüm detayları hemen bu yazımızda yer alıyor.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Başkanlığı için kamu personeli alımı başvuru iş ve işlemleri online olarak başladı. Adaylar Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı 8. Derece kadrolara olacak. Başvurular kadrolu memur alımı için başvuru iş ve işlemlerine dair tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor.

Dışişleri Bakanlığı memur personel alımı başvuru şartları

Adayların başvuru için 657 Devlet Memurları Kanununda yer alan genel şartları taşıması gerekiyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, 35 yaşını doldurmamış olmak ile YDS’den en az B seviyesi istenmektedir.

Kamu personeli alımı başvuru nitelikleri nelerdir?

2022-2023 Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS P3, P14, P19, P24, P29, P34, P39 puan türlerinden adayların en az 80 ve üzeri puan alması gerekmektedir. Başvurular “siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idari bilimler ile fakültelerin Avrupa Birliği bölümü” mezunu olmak gerekmektedir.

Avrupa Birliği Başkanlığı memur alımı başvuruları

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Avrupa Birliği Başkanlığı kamu personeli alımı için başvurular online olarak yapılabilecektir. Başvuru iş ve işlemleri 25 Mart 2024 tarihi dahil olmak üzere çevrim içi olarak yapılabilecektir.

Avrupa Birliği Başkanlığı memur alımı kılavuzu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri