Başkanlık 2.000 Kadrolu Memur Alımı Duyurusu Yayımlandı! Sözlü Sınav

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2.000 kamu personeli alımı kapsamında sözlü sınava katılacak adaylar için tarihler belirlendi. İşte detaylar ve sözlü sınav süreci.

Gelir İdaresi Başkanlığı 2.000 yeni kamu personeli alımına dair sözlü sınav duyurusu yayımlandı. Sözl 16 Aralık 2023 tarihinde yapılan Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavının yazılı bölümünde başarılı olarak sözlü bölüme girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihleri ve yeri belli oldu.

GİB 2.000 personel alımı sözlü sınavı

Sözlü sınava girecek adayların duyuru listesindeki sıra numaralarını, 27 Aralık 2023 tarihinde yayımlanan yazılı sınav sonucunun duyurulduğu listede yer alan sıra numaraları ile kontrol ederek kendileri için belirlenen günde nüfus cüzdanı/kimlik kartı ile birlikte saat 9.00’da sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

2.000 yeni memur alımı sözlü sınavı nasıl olacak?

Sözlü sınavda adayların Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, Genel yetenek ve genel kültürü, Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek ayrı ayrı puan olacak şekilde değerlendirilecektir.

Kamu personel alımında değerlendirme süreci nasıl olacak?

Adaylar sınav kurulu tarafından ilk bölüm 50 diğer bölümler 10’ar puan olmak üzere 100 tam puan üzerinden olacaktır. Aritmetik ortalamanın en az 70 olması şarttır. Asil ve yedek listeler de bu duyuruda belirtilen yerler göz önünde bulundurulmak suretiyle oluşturulacaktır. Sürece dair nihai listeler belli olunca sizleri bilgilendireceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri