Ceza ve Tevkifevleri CTE 8 Ünvan Kamu Personeli Alımı Başvuruları

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri “CTE” tarafından sözleşmeli kamu personeli alımı başvuruları aşınıyor. Kimler CTE personel alımlarına başvuru yapabilir? İşte gerekli tüm detaylar.

Adalet Bakanlığı “Ceza ve Tevkifevleri” CTE bünyesinde 8 farklı ünvanda olmak üzere kamu personeli alımı başvuruları alınıyor. Kimler CTE personel alımlarına başvurabilir. CTE’de yer alan branşlar “47 sosyal çalışmacı, 2 veteriner, 1 mühendis (İnşaat), 1 mühendis (Gıda), 2 mühendis (Makine), 3 mühendis (Ziraat), 2 diyetisyen ve 2 fizyoterapist” olmak üzere toplam 60 kadro için başvuru iş ve işlemleri tamamlanıyor.

Kamu memur alımı başvuru şartları nelerdir?

Adayların 657 Devlet Memurları Kanununda yer alan genel şartları taşıması gerekmektedir. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak; askerlikle ilişiği bulunmamak gerekiyor. Adayların ayrıca görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmaması şartı da yer alıyor. Adayların 2022 yılı KPSS puanına sahip olması yeterlidir.

CTE memur alımı nitelikleri nelerdir?

Sosyal Çalışmacı alımı kadrosu için Sosyal Hizmetler lisans mezunu olmak; Mühendis (İnşaat) alımı kadrosu için İnşaat Mühendisliği lisans mezunu olmak; Mühendis (Makine) alımı kadrosu için Makine Mühendisliği lisans mezunu olmak; Mühendis (Gıda) alımı kadrosu için Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak; Mühendis (Ziraat) alımı kadrosu için Ziraat Mühendisliği lisans mezunu olmak; Fizyoterapist alımı kadrosu için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon lisans mezunu olmak; Veteriner Hekim alımı kadrosu için Veterinerlik lisans mezunu olmak; Diyetisyen alımı kadrosu için Beslenme ve Diyetetik lisans mezunu olmak gerekiyor.

Ceza ve Tevkifevleri personel alımı başvuruları

Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğü personel alımı için başvurular 29 Ocak 2024 tarihi dahil olmak üzere online olarak yapılabilecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri