En Az İlköğretim 320 Askeri Personel Alımı! Jandarma Başvuru Ekranı

Jandarma’da en az ilköğretim adaylarının başvuru yapabileceği kadrolara 320 askeri personel alımı sona eriyor. Uzman erbaşlık başvuru şartları ve tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor.

2023 yılı ASKERİ PERSONEL ALIMLARI kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı için 320 yeni kadroya uzman erbaş alımı tamamlanıyor. İlköğretim olmak üzere ortaöğretim “lise”, lisans ve önlisans mezunları için kadrolar var. İşte sürece dair tüm detaylar.

Askeri personel alımı başvuru genel şartları

Başvuru için T.C. vatandaşı olmak, erkek olmak, ilköğretim, lise, önlisans, lisans mezuniyetlerinden birine sahip olmak gerekiyor. Askerliğin yapılmış olma şartı yok. Ayrıca en az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak, devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak gerekiyor.

320 uzman erbaş alımı nitelikleri nelerdir?

Belirttiğimiz üzere ilköğretim, önlisans, lise ve lisans mezunları için kadrolar var. 4 farklı tabloda tüm mezuniyetlere dair kontenjan dağılımları kılavuzdan başvuru süresince incelebilir. Bu kapsamda Tablo 1’de belirtilen branş ve kontenjanlara göre listeler yer alıyor. Ayrıca Tablo 2’deki lisans, Tablo 3’teki önlisans, Tablo 4’deki lise, Tabl0 5’te mesleki belgelerden birine sahip lise ile ilköğretim mezunları başvurabileceklerdir. İlköğretim hariç diğer mezuniyetler 2022 ve 2023 KPSS ile başvuru yapabiliyor.

Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı kontenjanları

Ahşap Doğramacı ve Kaplamacı 3, Betonarme Demircisi 5, Bobinajcı 1, Çatı Ustası 2, Duvarcı 50, Fayansçı 40, Garson 5, Jeneratör Tamircisi 1, Kaportacı 5, Karbon/Fiber Üretimcisi 2, Kasap 7, Marangoz 11, Mermerci 3, Metal Doğramacı 4, Mobilya Boyacısı 1, Optik / Elektro Optik Sis. Tamircisi 1, Oto Boyacı 10, Oto Döşemeci 10, Oto Elektrikçi 5, Oto Lastik Tamircisi 25, Oto Tamircisi 30, Plastik Doğramacı 1, Sıvacı 40, Silah Tamircisi 16, Su Yalıtımcısı 1, Terzi 30, Torna / Tesviyeci 1 olmak üzere 310 kadro var. Ayrıca Nefesli Enstrüman İcracısı 2, Solist 2, Telli Çalgılar İcracısı 3, Vurmalı Çalgılar İcracısı 1, Yaylı Çalgılar İcracısı 2 olmak üzere toplam 10 olmak üzere 320 UZMAN ERBAŞ ALIMI kadrosu var.

Uzman erbaşlık başvuruları ne zaman yapılıyor?

Jandarma Genel Komutanlığı PERSONEL TEMİN internet sayfasında 320 kadro için başvurular e-Devlet’ten yapılabilecektir. Adaylar JSGA internet sitesinden İşlemler, Personel /Öğrenci Alım Başvuru ve Sonuçları kısmından 26 Ekim’e kadar yapılabilecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri