Jandarma 523 Astsubay-Subay Alımı Duyuruları! Sınav Sonuçları

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde JAMYO ve JSGF kapsamında 523 subay ve astsubay alımlarına dair duyurular geldi. Detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı PERSONEL TEMİN SİSTEMİ tarafından 523 ASTSUBAY ve SUBAY alımına dair güncel duyuru yayımlandı. 2024 yılı JSGF Güvenlik Bilimleri Fakültesi öğrenci temini sınav sonuçları ile 2024 yılı JAMYO öğrenci temini sınav sonuçları açıklandı.

523 subay - astsubay alımı

Jandarma JAMYO için 283 erkek kontenjanı verildi. 40 da kadın astsubay alımı kontenjanı verildi. Öte yandan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi JSGF için ise 200 subay alımı erkek adaylar arasından yapılıyor. Peki sınav aşamaları nelerdi? Detaylar şu şekildedir:

Subay-Astsubay Alımları Fiziki Yeterlilik Sınavı

Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alındılar.

Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek yapıldı.

Fiziki yeterlilik sınavı, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere standartlara uygun parkurda, parkur geçiş talimatına göre uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Başarılı olmak için beş yüz tam puan (500) üzerinden en az üç yüz puan (300) almak gerekmektedir.

Subay-Astsubay Alımları Mülakat Sınavı

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülâkat sınav komisyonu tarafından mülâkat sınavına tabi tutulmaktadır.

Değerlendirmede adayın; Konu hakkında bilgi düzeyi, Kendisinden istenileni kavrama, Özgüveni, İfade etme yeteneği, Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yüz (100) puan olmak üzere toplam beş yüz (500) tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için beş yüz (500) puan üzerinden en az üç yüz (300) puan alanlar başarılı sayılmaktadır.

Askeri Personel Alımı Başarı Sıralaması Nasıl Yapılıyor?

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrenci adaylarının başarı sıralamasına esas giriş puanı; YKS’nin Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nden aldıkları puanın %45’i, Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) % 5’i, fiziki yeterlilik sınavı puanın %15’i ve mülakat sınavı puanının % 35’inin toplamıdır.

Adaylar arasından başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; YKS (TYT) puanı, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. Adaylar bu sıralamaya göre asıl ve yedek olarak belirlenmektedir.

Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarıyla ilgili kontenjan, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna alınacak öğrenci sayısının % 5’i oranındadır. Genel sıralama içerisinde başarılı olan adaylar bu sıralamanın dışında değerlendirilmektedir.

Başarı sıralamasına esas giriş puanına göre adaylar için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenir. Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için de aynı şekilde ayrı bir sınav sonuç listesi düzenlenir. Asıl adayların bir katına tekabül eden sayıda yedek aday listesi, en yüksek puandan başlanarak belirlenmektedir.

Sınav Sonuç Listesinin İlanı ve Sorgulama

Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra PTS’de ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında yayımlandı. Adaylar Jandarma Personel Temin internet sayfasından öğrenebileceklerdir.

Jandarma personel temin ekranı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri