Jandarma En Az İlköğretim 320 Uzman Erbaş Alımı Bugün Açıklandı

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 320 uzman erbaş alımı için başvurular bugün açıklandı. Lojistik ve bando alt branşlı olmak üzere uzman erbaşlık başvuruları bu haberimizde.

Jandarma Genel Komutanlığına 320 yeni uzman erbaş alımı yapılacak. Başvuru kılavuzu bugün yayımlandı. İlköğretim, lise, lisans ve önlisans mezunları için kadrolar yer alıyor. 320 uzman erbaş alımına başvurular ve tüm detaylar bu haberimizde.

Uzman erbaş olmak için genel başvuru şartları nelerdir?

Türk vatandaşı ve erkek olmak, en az ilköğretim mezuniyeti şartı aranmakta olup, ortaöğretim (lise), önlisans ve lisans mezunları da başvuru yapabileceklerdir. Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Askerliğe elverişli değildir raporu olmamak, askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü (12 Ekim 2023) itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (12 Ekim 2018 tarihi ve sonrasında terhis olmak), en az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak, devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak şartları var.

İlköğretim, Lise, Önlisans, Lisans 320 uzman erbaş alımı

Başvuru süresi içerisinde ilgili kılavuzda Tablo-1’de belirtilen branş ve kontenjanlara göre; Tablo-2’deki lisans, Tablo-3’teki ön lisans, Tablo-4’deki ortaöğretim (lise) programlarının ilgili bölümlerinden mezun olanlar ile Tablo-5’te belirtilen mesleki belgelerden birine sahip ortaöğretim (lise) ile ilköğretim (ortaokul) mezunları başvurabileceklerdir. Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar 2022-2023 KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir.

Jandarma lojistik kontenjanları: Ahşap Doğramacı ve Kaplamacı 3, Betonarme Demircisi 5, Bobinajcı 1, Çatı Ustası 2, Duvarcı 50, Fayansçı 40, Garson 5, Jeneratör Tamircisi 1, Kaportacı 5, Karbon/Fiber Üretimcisi 2, Kasap 7, Marangoz 11, Mermerci 3, Metal Doğramacı 4, Mobilya Boyacısı 1, Optik / Elektro Optik Sis. Tamircisi 1, Oto Boyacı 10, Oto Döşemeci 10, Oto Elektrikçi 5, Oto Lastik Tamircisi 25, Oto Tamircisi 30, Plastik Doğramacı 1, Sıvacı 40, Silah Tamircisi 16, Su Yalıtımcısı 1, Terzi 30, Torna / Tesviyeci 1 olmak üzere 310.

Jandarma Bando Kontenjanları: Nefesli Enstrüman İcracısı 2, Solist 2, Telli Çalgılar İcracısı 3, Vurmalı Çalgılar İcracısı 1, Yaylı Çalgılar İcracısı 2 olmak üzere toplam 10.

Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuru süreci

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 320 uzman erbaş alımı için başvurular Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden “İşlemler” ‘‘Personel /Öğrenci Alım Başvuru ve Sonuçları’’ kısmından e-Devlet kapısı vasıtasıyla 12-26 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri