Jandarma Sahil Güvenlik 2.928 Askeri Personel Alımı Duyuruları Yayımlandı

Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı için subay ve astsubay alımları kapsamında 2 bin 928 kadro için duyurular bugün geldi. İşte detaylar.

2024 yılı sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli subay-astsubay alımı başvuru sonuç duyuruları ile Jandarma Genel Komutanlığı muvazzaf tabip/diş tabibi subay - muvazzaf/sözleşmeli subay - astsubay alımı başvuru sonuç duyuruları bugün geldi. İşte detaylar ve sürece dair sınav ayrıntıları.

Subay Astsubay alımı kontenjanları

Jandarma 2 bin 788 astsubay ve subay alımı ile Sahil Güvenlik 140 subay ve astsubay alımı ile birlikte genel toplamda 2 bin 928 askeri personel alımı için başvuru sonuçları belli oldu. İşte tüm branş dağılımları:

Subay: Jandarma 317, İstihkam 7, Muhabere 10, İkmal 14, Bakım 11, Personel 8, Maliye 12, Mühendis (Mimar) 1, Mühendis (Makine) 1, Öğretmen (Beden Eğt.) 2, Hukuk 12, Tabip 9, Diş Tabibi 4 subay alımı kadrosu var. Sahil Güvenlik için 30 subay alımı kadrosu var.

Astsubay: Jandarma 2 bin 195, İstihkam 12, Muhabere 58, İkmal 24, Bakım 15, Personel 54, Maliye 10, Sağlık 12 astsubay alımı kadrosu var. Sahil Güvenlik için 110 astsubay alımı kadrosu var.

29 bin 280 aday başvuru sonuç sorgulama nasıl olacak?

Başvurusu uygun değerlendirilen erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere branş ve alt branş bazında KPSS notuna göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının 10 katı aday sınavlara çağrıldı. Adaylar başvuru sonuçlarını, sınav ücreti yatırma duyurusu, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi PTS’de ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmından bugün itibarıyla öğrenebilirler.

Askeri personel alımı sınav ücreti ve aşamaları

Başvurusu kabul edilerek sınavlara katılmaya hak kazanan/çağrılan adaylar 400 TL sınav ücreti alınacak. Sınav ücretlerinin yatırılması sonrasında sınav takvimi ve diğer duyurular PTS’de ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmından görüntülenecektir.

Sınav aşamaları nelerdir? Seçme sınavlarına katılacakları duyurulan adaylar sırasıyla: (1) Fiziki kontrol, (2) Fiziki yeterlilik, (3) Mülâkat sınavına, tabi tutulacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri