Kamuda İtfaiyeci Olmak Şartları Nelerdir? KPSS 55 Güncel 50 Kadro

KPSS 55 Puan adayların başvuru yapabileceği 50 İtfaiye Eri Alımına başvurular alınacak. İkamet şartsız olmak üzere itfaiyeci olmak için başvurular ve şartlar nelerdir?

Kamuda itfaiyeci olarak çalışmak için şartlar nelerdir? Kamu memur alımı için adaylardan başvurular Ekim ayında alınacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi başvuru iş ve işlemleri için gerekli süreci ve tüm detayları bu haberimizde bulabilirsiniz. İşte 50 itfaiyeci alımı için şartlar ve tüm hususlar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı genel şartları nelerdir?

Başvuru için 657 sayılı DMK’daki şartları taşımak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak şartları yer almaktadır.

Kimler itfaiyeci olabilir?

İtfaiye Eri alımı 50 kadro için olacak Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı 10. derece kadrolara atama için adayların “İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik veya İtfaiyecilik ve Sivil Savunma önlisans” mezunu olması gerekiyor. Başvuru için en az “C” sınıfı ehliyeti olmak ve KPSS 55 puan isteniyor.

Öte yandan başvurularda adayların erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olması, 30 yaşını doldurmamış olması, sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmaması kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olması ve daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ya da ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmaması gerekmektedir.

Kamu memur alımı başvuru tarihleri nelerdir?

Antalya Büyükşehir Belediyesi memur alımı için başvurular 23-27 Ekim’de yapılabilecek. Adaylar sadece şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular boy ve kilo ölçümü için belediyede şahsen başvuru yapabileceklerdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri