Kamuya Açıktan Memur Alımı Online Başvuruları! KPSS 50 Puan

Kamuya açıktan memur alımı başvuruları kapsamında online süreç tamamlanıyor. Kimler KPSS 50 puanla DİB personeli alımına başvurabilir? İşte süreç ve tüm detaylar.

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS 50 puanla adayların başvuru yapabileceği memur alımı başvuru süreci tamamlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı için atamalar KPSS üstünlüğüne göre mülakatsız olacak. Farklı ünvanlara atama yapılacak kadrolar, branşlar ve tüm detaylar bu yazımızda.

Diyanet memur alımı başvuru genel nitelikleri nelerdir?

Adayların “Almanca 2, Arapça 2, Çince 1, Fransızca 1, İngilizce 2, İspanyolca 2, Japonca 1, İtalyanca 1, Portekizce 1” olmak üzere başvuru genel şartları şu şekildedir: KPSS’den 50 almak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak ve devlet memurları kanunundaki şartları taşımak gerekiyor. Ayrıca YDS’den en az B düzeyi isteniyor.

Hangi bölüm mezunları başvurabilir?

Başvurularda adayların lisans “Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Japonca, İtalyanca ve Portekizce” mezunu olması şartı var.

Kamuya açıktan personel alımı başvuruları

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB tarafından güncel memur alımı için başvurularda adayların iş ve işlemleri online olarak 3 Kasım 2023’e kadar tamamlamaları isteniyor. Başvurular Diyabet İşleri Başkanlığı online başvuru sisteminden kolaylıkla yapılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri