KPSS 60 Puanla Zabıta Memuru Alımı Başvuruları Bu Hafta Alınacak

Kamuya KPSS 60 puanla olmak üzere kadrolu zabıta memuru alımı başvuruları alınacak. Bu hafta yapılacak başvurular ikamet şartsız olacak. İşte süreç, şartlar ve tüm detaylar.

Kamuya ilk defa atanmak üzere genel idari hizmetler GİH sınıfı 9. derece zabıta memuru alımı başvuruları bu Pazartesi itibarıyla başlıyor. Kimler zabıta memuru olabilir? Zabıta olmak için gerekli şartları ve başvuru sürecini hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Memur alımında başvuru genel koşullar nelerdir?

Başvuru için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşıması, T.C. vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, askerlikle ilişiği olmaması, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmaması gerekiyor.

Kimler zabıta memuru olabilir?

Zabıta memuru olabilmek için şu özel şartları da taşıyor olmak gerekiyor. Erkeklerde en az 167 cm, kadınlarda en az 160 cm boyunda olmak, 30 yaşını doldurmamış olmak, en az “B” ehliyeti olmak, daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ya da ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak, 2022 KPSS en az 60 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor.

Zabıta Memuru alımı bir kadro GİH 9. derece kadroya olacak. Adayların İşletme, iktisat, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, siyaset bilimi, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, yerel yönetimler lisans programlarının birinden mezun olması gerekiyor.

Zabıta Memuru alımı bir kadro GİH 9. derece kadroya olacak. Adayların herhangi bir lisans programından mezun olması, YDS İngilizce sınavında en az “E” seviyesinde puan almış olmak gerekiyor.

Amasra Belediyesi zabıta memuru alımı başvuruları nasıl olacak?

Amasra Belediyesi yeni zabıta memuru alımı başvuruları 5 Şubat ile 9 Şubat 2024 tarihleri arasında olacak. Adaylar başvurularını sadece şahsen yapabileceklerdir. “Belediye Yazı İşler Müdürlüğü; Kum Mahallesi Küçük Liman Cad. No:2 Amasra/ BARTIN” adresine olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri