Kültür Bakanlığı KPSS 55 Lise Sözleşmeli Memur Alımı Başvuru Ekranı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından olmak üzere Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı namına 3 farklı ünvanda memur alımı yapılıyor. İşte tüm detaylar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde “Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı” namına sözleşmeli memur alımları süreci işliyor. Adaylar mülakatsız olarak direkt KPSS puanı ile atanacaklar. Başvurularda Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Destek Personeli ile Teknisyen personel alımı kadroları için başvuru yapıyor. İşte tüm detaylar.

Kamu personeli alımı şartları nelerdir?

Başvurularda adayların 657 DMK’daki şartları taşıması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması gerekiyor. Ayrıca 18 yaşını tamamlamış olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmaması şartları da yer alıyor.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı personel alımı nitelikleri nelerdir?

2 koruma ve güvenlik görevlisi alımı için ve dengi okul mezunu olmak, KPSS 55, Erkek olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, 170 cm den kısa olmaması, Güvenlik görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu olmamak gerekiyor.

8 destek personeli (temizlik personeli) alımı için Lise ve dengi okul mezunu olmak. KPSSP 55, Erkek olmak, yaşını doldurmamış olmak, Temizlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak gerekiyor.

1 destek personeli (teknisyen) alımı için liselerin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanının Isıtma ve Sıhhi Tesisat Sistemleri veya Yapı Tesisat Sistemleri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dallarının birinden mezun olmak. KPSSP 55, Erkek olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, Teknisyenlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak gerekiyor.

Kültür Bakanlığı memur alımı başvuru süreci nasıl işler

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde “Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı” namına sözleşmeli memur alımlarında süreç 25 Aralık’a kadar devam edecek. Adaylar online olarak e-Devlet internet sitesinden başvurularını yapabileceklerdir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri