Merkezi Atama Kontenjanlar Belli Oluyor! KPSS 2023/2 Memur Alımı

ÖSYM’de 2023 yılı 2. Dönem merkezi atama tercihleri alınacak. Başvuruları alınacak olan KPSS 2023/2 tercihlerinde adaylar kontenjanları bekliyor. İşte tercih başvuru süreci ve detaylar.

2023 yılı merkezi atama tercih başvuruları kapsamında KPSS 2023/2 tercihleri alınacak. KPSS merkezi atama ile memur alımı kapsamında başvurular başlıyor. ÖSYM’de alınacak başvurulara çok kısa süre kala KAMU PERSONELİ ALIMI olarak lise, önlisans ve lisans adaylarının taleplerini ve başvuru sürecini bu haberimizde hazırladık.

KPSS 2023/2 tercih başvuruları

ÖSYM’de tercihler 20 Aralık 2023 ile 27 Aralık 2023 tarihleri arasında olacak. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi AİS internet adresinden sadece online olarak tercihlerini yarından itibaren yapabileceklerdir.

Merkezi atama kontenjanları belli oluyor

Ortaöğretim “lise”, önlisans ve lisans mezunu adaylar için ayrı ayrı olmak üzere kontenjanlar belirlendi. Yarın itibarıyla tercihler bu kontenjanlar dahilinde alınacak. Kamu personeli alımı olarak gerek ünvanlar, gerekse kurumlar bazında tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

Kadrolu ve mülakatsız memur alımı kontenjanı artsın

Lise, önlisans ve lisans mezunu KPSS adayları merkezi atamanın mülakatsız yapılmasından dolayı en net memur alımı olmasından memnun. Ancak merkezi atamadaki son yıllarda düşük kontenjandan dolayı da puanlar birçok branşta oldukça yüksek kapatırken bazı branşlarda 50 küsürlü puanlara da düşebiliyor. Tüm ünvanlar için adaylar yüksek KPSS merkezi atama başvurusu talep ediyor. Kılavuz yayımlanır yayımlanmaz sizlere anında bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri