Merkezi Atama KPSS 2023/2 İlk Süreç Bitti! Kontenjanlar-Süreç-Talepler

2023 yılı 2. Dönem merkezi atama memur alımı başvuruları öncesi ilk aşama tamamlandı. Tüm kurumlar personel alımı taleplerini sisteme girdi. Adaylar kontenjanların artmasını istiyor.

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS 2023/2 merkezi atama tercihlerinde ilk aşama tamamlandı. Önümüzdeki süreçte başvuruları alınacak olan KPSS kadrolu memur alımında lise, önlisans ve lisans atamasında adayların yüksek kontenjan talepleri arttı. İşte detaylar.

KPSS 2023/2 merkezi atama kadro talepleri tamamlandı

KPSS 2023/2 merkezi atama memur alımında geçtiğimiz hafta ilk süreç tamamlandı. Tüm kamu kurum ve kuruluşları hangi kadrolara, hangi ünvanlara personel alımı olmasına dair taleplerini sisteme girdiler. Şimdi sıra atamalar öncesi kadro ve kılavuzdaki kontenjanlar artırılmasında.

Merkezi atama tarihleri ne zaman başlıyor?

KPSS merkezi ataması kapsamında 2023/2 tercih başvuruları ÖSYM’de Aralık ayında başlayacak. Adaylar 20 Aralık ile 27 Aralık 2023 tarihlerinde olacak. Adaylar için başvurular online olacak ve kılavuz ile tüm kadrolar belli olacak.

En az 30.000 memur alımı bekleniyor

Başvurular öncesi tüm lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için başvurular öncesi kontenjanların artırılması bekleniyor. Adaylar önceki yıllarda olduğu gibi 10.000, 20.000, hatta artırılması en az 30.000 personel alımı açıklanmasını bekliyor ve talep ediyor. Sizler de bu yazımıza kontenjanlar, kurumlar, branşlara dair talep ve beklentilerinizi yazabilirsiniz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (55)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri