Polis Akademisi 1.250 Bekçi Alımı Duyurusu Yayımlandı! Yazılı Sınav

Polis Akademisi Başkanlığı PA tarafından 2023 yılı 1. Dönem kapsamında çarşı ve mahalle bekçiliği için yazılı sınav duyurusu geldi. Detaylar ve süreç bu yazımızda yer alıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığı PA tarafından 2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı Sonuçları açıklandı. 26 şehirde 1.250 bekçi alımı yazılı sınav sonucu bir sonraki aşamaya dair detaylar bu yazımızda.

Bekçi alımı yazılı sınav sonuçları

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır denildi. Adaylar Polis Akademisi internet sitesinden sonuçlarını hemen sorgulayabilir.

Asıl adaylar için önemli duyuru

Polis Akademisi tarafından yapılan duyuruda 2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavını asıl olarak kazanan adayların atama için gerekli olan belgelerle birlikte 15 gün içinde İl Emniyet Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor denildi.

EGM bekçi alımları sınav aşamaları

Yazılı Sınav aşamasını geçen adaylar içerisinden en yüksek puandan düşük puana doğru olmak üzere sıralanarak her il için ayrı ayrı belirlenen il kontenjanının 10 katı kadar aday Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına çağrılmaktadır.

Fiziki yeterlilik sınavı nasıl olacak?

Yazılı Sınavda başarılı olan adaylar, Fiziki Yeterlilik Sınavına alınmaktadır. Bu kapsamda Fiziki Yeterlilik Sınav Komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapılacaktır.

Fiziki Yeterlilik Sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

Fiziki Yeterlilik Sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınav aşamasına geçememektedirler.

Fiziki yeterlilik sınavına dair duyuru gelince sizleri ayrıca bilgilendireceğiz. Öte yandan 2024 yılı yeni BEKÇİ ALIMI için de sözlü sınav süreci öncesi kadro ve kontenjanların açıklanması adayların en büyük beklentisi. Süreci takip etmekteyiz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri