Sosyal Güvenlik Kurumuna Kadrolu Memur Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK bünyesinde kadrolu memur personel alımı başvuruları kapsamında yeni başvuru bugün başladı. SGK memur alımına kimler başvurabilir? İşte detaylar.

Sosyal Güvenlik Kurumu “SGK” tarafından yeni kadrolara memur alımı BUGÜN başladı. SGK memur personel alımı için 25 yeni kadro var. Müfettiş yardımcısı alımlarına başvurular online olacak. İşte gerekli tüm detayları bulabileceğiniz yazımız.

SGK memur alımında şartlar nelerdir?

Devlet Memurları Kanununda yer alan şartları taşımak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, 35 yaşını doldurmamış olmak, KPSS’den en az 80 ve üzeri puan almak ile müfettişlik karakter, çalışma anlayışı ve etik kurallarına haiz bulunmak gerekiyor. Ayrıca adayların sağlık durumunun yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması da gerekiyor.

Memur alımı mezuniyet şartları nelerdir?

SGK memur alımında adayların “hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği” bölümlerinin birinden mezun olması yeterlidir.

Sosyal Güvenlik Kurumu personel alımı başvuru süreci

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK bünyesinde personel alımı için başvurular 27 Kasım itibarıyla yapılabilecektir. Başvurular 8 Aralık 2023’e kadar olacak. Başvurular için süreç online olacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri