Tarım ve Orman Bakanlığı Açıktan Naklen Memur Alımları Bugün Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde olmak üzere kamuya açıktan ve kurumlar arası yeni memur personel alımı kadroları açıklandı. Detayları ve süreci hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna denetçi ve uzman personel seçme sınavı ilanı açıkladı. Açıktan atama yoluyla 4 denetçi ve 27 uzman sözleşmeli personel alımı, kurumlar arası görevlendirme kapsamında 4 denetçi istihdamı, pozisyon değişikliği kapsamında 2 uzman sözleşmeli personel alımı için yazılı ve sözlü olarak seçme sınavı yapılacaktır.

TKDK memur alımı genel şartları nelerdir?

Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları, 2022-KPSS (Lisans Düzeyi) Kamu Personeli Seçme Sınavı “KPSSP3” puan türünden asgari yetmiş (70) puan almış olmaları, İngilizce, Almanca, Fransızca veya Avrupa Birliği resmî dillerinde, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) asgari yetmiş (70) puan almış olmaları gerekiyor.

Kamu personeli alımı nitelikleri nelerdir?

Açıktan atama yoluyla denetçi alımı (4 pozisyon) için nitelikler: Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Veteriner Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Orman-Orman Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama Hukuk Fakültesi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Maliye, İktisat, Ekonomi, Ekonometri, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Aktüerya Bilimleri, Sosyoloji Lisans Programları

Kurumlar arası geçici görevlendirme kapsamında kamudan denetçi istihdamı (4 pozisyon) için nitelikler: Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Veteriner Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Orman-Orman Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama Hukuk Fakültesi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Maliye, İktisat, Ekonomi, Ekonometri, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Aktüerya Bilimleri, Sosyoloji Lisans Programları.

Uzman alımı (açıktan atama - 27 pozisyon) için nitelikler: Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İktisat, Ekonomi, Ekonometri, Maliye, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri. AGRI 2, KARS 1, MUŞ 1.

Ziraat Mühendisliği AĞRI 3, ARDAHAN 1, MARDİN 2.

Veteriner Fakültesi AĞRI 1, ARDAHAN 1, MARDİN 1.

Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği AĞRI 1, ŞANLIURFA 1.

Makine Mühendisliği AĞRI 1, MARDİN 1.

Endüstri Mühendisliği MUŞ 1, ŞANLIURFA 1.

İnşaat Mühendisliği AĞRI 1, ARDAHAN 1, ŞANLIURFA 1.

Gıda Mühendisliği KARS 1, MARDİN 2, MUŞ 1, ŞANLIURFA 1.

Uzman alımına ilişkin pozisyonlar (pozisyon değişikliği - 2 adet) için nitelikler: Yükseköğretim kurumlarının lisans programları ARDAHAN 1, KARS 1.

Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımı süreci nasıl işler?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde TKDK memur alımları için süreç 29 Aralık’ta başlayacak. Adaylar 7 Ocak 2024’e kadar başvurularını online olarak yapabileceklerdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri