Ticaret Bakanlığı 1500 Düz Devlet Memuru Alımı! Başvuru Ekranı

KPSS 2023/2 tercih başvuruları kapsamında Ticaret Bakanlığı için düz devlet memuru alımlarından 1.500 kadro için süreç tamamlanıyor. Adaylar bu yazımızda kontenjanları ve tüm detayları bulabilir.

KPSS 2023/2 merkezi yerleştirme ile memur alımları kapsamında Ticaret Bakanlığına yerleştirilecek bin 500 kadrolu düz devlet memuru alımına ilişkin duyuru bugün yayımlandı. KPSS 2023/2 tercihleri kapsamında ÖSYM’de sürecin tamamlanacağı ve adayların dikkat etmesi gereken hususlar belirtildi.

Ticaret Bakanlığı memur alımı kontenjanları

Ticaret Bakanlığı tarafından Ankara merkez ve diğer iller kapsamında taşra teşkilatına toplam düz devlet memuru alımı için 1.500 kadronun dağılımı şu şekildedir:

Merkez Teşkilatı (Ankara) 125, Ticaret İl Müdürlükleri (Taşra) 1.000, Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri (Taşra) 350, Serbest Bölge Müdürlükleri (Taşra) 25 olmak üzere toplam 1.500 memur alımı

KPSS 2023/2 tercih süreci ve tercih sayıları

Adaylar tüm iller kapsamında başvurularını 27 Aralık’a kadar yapabileceklerdir. ÖSYM’nin AİS internet sitesinden başvurularda 30 tercih hakkı var.

Ticaret Bakanlığı memur alımı tercihlerinde dikkat edilecek hususlar

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda Taşra Teşkilatına bağlı “Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerine” atanacak adaylar “Ticaret Bakanlığı Yer Değiştirme Yönetmeliği” kapsamında zorunlu yer değiştirme atamasına tabi olacakları belirtildi. Öte yandan “Ticaret İl Müdürlükleri ve Serbest Bölge Müdürlüklerine” atanacaklar ise zorunlu yer değiştirme suretiyle atamaya tabi olmayacakları belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri