Ticaret Bakanlığı 602 Kamu Personeli Alımı Online Başvuru Sona Eriyor

Ticaret Bakanlığı 2024 yılı kamu personeli alımı başvuruları kapsamında 2 branş için süreç tamamlanıyor. Gümrük muhafaza ile muayene memuru alımı tüm detayları bu yazımızda.

Ticaret Bakanlığı tarafından 4/B sözleşmeli kamu personeli alımı başvuruları için süreç tamamlanıyor. Açıktan atama ile olacak memur alımları iki unvan için olacak. Gümrük muhafaza memurluğu ile muayene memurluğu kadroları için 602 kadroya başvurular ve tüm şartlar şu şekildedir:

Ticaret Bakanlığı memur alımı kontenjanları

450 erkek Gümrük Muhafaza Memuru, 49 kadın Gümrük Muhafaza Memuru alımı olmak üzere 499 gümrük muhafaza memuru alımı kadrosu var. Ayrıca 103 kadın ve erkek muayene memuru alımı ile birlikte 602 kadro var.

Memur alımı başvuru şartları

Başvuru için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşıması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiğinin bulunmaması gerekiyor. Ayrıca KPSS’den en az 70 ve üzeri puan alması gerekmektedir.

Gümrük muhafaza memuru alımı için ayrıca ek şartlar kapsamında adayların 30 yaşını doldurmamış olması, erkeklerde en az 1.72 metre, kadınlarda ise en az 1.65 metre boyunda olması gerekiyor. Muayene ayrıca ek şart ise 35 yaşını doldurmamış olmak olarak kılavuzda yer aldı.

Hangi bölüm mezunları kamu personeli alımına başvurabilir?

Başvuru için adayların “çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, ekonomi, finans ve bankacılık, gümrük işletme, iktisat, istatistik, işletme, kamu yönetimi, maliye, muhasebe ve finans yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, uluslararası ilişkiler, uluslararası ticaret ve finans, uluslararası ticaret ve işletmecilik ile uluslararası ticaret ve lojistik” lisans mezunu olması gerekmektedir.

Ticaret Bakanlığı kamu personel alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Ticaret Bakanlığı 499 gümrük muhafaza memuru alımı ile 103 muayene memuru alımı için süreç 31 Ocak 2024 tarihi dahil olmak üzere yapılabilecektir. Adaylar online olarak e-Devlet şifreleri ile kariyer kapısı kamu işe alım internet adresinden başvurularını yapabileceklerdir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sınavlar Haberleri