Sanayi Teknoloji Bakanlığı 9 Branş 142 Devlet Memuru Alımı (KPSS 60-70)

Sanayi Teknoloji Bakanlığı 9 Branş 142 Devlet Memuru Alımı (KPSS 60-70)

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından KPSS 60 ve 70 puanlarla lise “ortaöğretim”, önlisans “MYO” ve lisans 142 memur alımı online başvuruları alınıyor. Detaylar bu yazımızda.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS 60 ve 70 puanlarla olmak üzere farklı 7 ünvanda devlet memuru alımı yapıyor. Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Temizlik Görevlisi, Garson, Şoför, Bahçıvan, Aşçı, Mühendis, Büro Personeli, Avukat alımı için 142 kadro var. Mülakatsız direkt KPSS puanı ile atama olacak. İşte tüm detaylar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı memur alımı kontenjan dağılımları

Merkez Teşkilatı memur alımı kontenjanları: büro personeli: 3 kamu yönetimi, 1 ekonometri, 1 bilgisayar teknolojisi öğretmenliği, 4 sekreterlik, 2 bilgisayar programcılığı, 7 muhasebe, 10 insan kaynakları, 3 adalet; destek personeli: 4 erkek aşçı, 1 erkek bahçıvan, 15 kadın, 28 erkek temizlik görevlisi, 4 erkek şoför, 6 erkek garson; koruma ve güvenlik görevlisi: 1 kadın, 2 erkek koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılıyor.

Taşra Teşkilatı memur alımı kontenjanları: mühendis: 1 endüstri mühendisliği, 1 inşaat mühendisliği; avukat: 1; mühendis: 12 makine mühendisliği, 13 elektrik-elektronik mühendisliği, 1 inşaat mühendisliği; büro personeli: 5 muhasebe, 5 insan kaynakları; destek personeli: 11 şoför alımı yapılıyor.

Devlet memuru alımı başvuru koşulları

657 Devlet Memurları Kanununda bulunan şartları taşımak, T.C. vatandaşı olmak ile askerlikle ilişiği olmamak gerekiyor. Adayların 35 yaşını doldurmamış olması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olması ve 2022 KPSS’den mühendislik kadrolarında 70 diğer kadrolarda 60 ve üzeri puan alması gerekiyor.

Kamu personel alımı nitelikleri nelerdir?

İnşaat Mühendisliği alımı için İnşaat Mühendisliği lisans.

Makine Mühendisliği alımı için Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği lisans.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği alımı için Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği lisans.

Endüstri Mühendisliği alımı için Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği lisans.

Avukat alımı için Hukuk Fakültelerinden mezun olmak, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak

Büro personeli “Kamu Yönetimi” alımı için Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programından mezun olmak gerekiyor.

Büro personeli “Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği" alımı için Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknikleri Öğretmenliği lisans.

Büro personeli “Ekonometri” alımı için Ekonometri veya Finansal Ekonometri lisans programından mezun olmak. Sekreterlik: Üniversitelerin Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans.

Büro personeli “Bilgisayar Programcılığı” alımı için Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programları, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Bilimleri önlisans.

Büro personeli “Muhasebe” alımı için Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile işletme-Muhasebe önlisans.

Büro personeli “İnsan Kaynakları” alımı için İnsan Kaynaklan, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans.

Adalet alımı için Adalet önlisans veya Adalet MYO mezunu olmak gerekiyor.

Aşçı alımı için Aşçılık, Hazır Yemek ve Aşçılık, Mutfak Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları önlisans.

Bahçıvan alımı için liselerin Bahçecilik Alanı ve Dalları, Tarım Teknolojileri Alanı ve Dalları veya Tarım Alanı ve Dallarından mezun olmak veya herhangi bir liseden mezun olup “bahçıvanlık” iş kolu ile ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler veya Üniversitelerden alınan sertifikaya sahip olmak gerekiyor.

Temizlik Görevlisi alımı için lise mezunu olmak gerekiyor.

Şoför alımı için lise mezunu olmak, erkek, yeni tip ehliyetlerde D veya DE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, eski tip E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, SRC-1 veya SRC-2 belgesine sahip olmak, Psikoteknik belgesine sahip olmak, hastalık ve benzeri durumu bulunmamak gerekiyor.

Garson alımı için liselerin Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı ve Dalları, Konaklama Hizmetleri Alam-Konaklama Hizmetleri Dalından veya Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı - Turizm Endüstrisi Servis Hizmetleri Dalından mezun olmak veya herhangi bir ortaöğretim kurum undan mezun olup “garsonluk" iş kolu ile ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler veya Üniversitelerden alınan sertifikaya sahip olmak gerekiyor.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, Güvenlik, Kamu Güvenliği ve Asayişin Sağlanması veya Güvenlik ve Koruma önlisans, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, erkek adayların 170 cm'den, kadın adayların ise 160 cm'den kısa boylu olmaması gerekiyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı sözleşmeli 142 kamu memur alımı başvuru iş ve işlemleri 29 Mart 2024 tarihi dahil yapılabilecektir. Başvurular online olarak e-Devlet şifresi ile kariyer kapısı kamu işe alım internet adresinden olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.