150.000 Lira Maaşla Eleman Bulunamıyor! Sektörde Personel Aranıyor

150.000 Lira Maaşla Eleman Bulunamıyor! Sektörde Personel Aranıyor

70 bin TL ile 150 Bin TL maaş veriliyor. Ancak sektörde eleman bulunamıyor. Eleman temini için sektör temsilcilerinin açıklamaları ve detaylar bu yazımızda.

Sektörde eleman sıkıntısının had safhaya çıkmasıyla firmalar önceden rezervasyon yapma yolunu seçiyor. İnşaat alanında firmalar özellikle ustaları işleri bitirmeden önce ayırma yoluna gidiyor. Yüksek maaşlar verilmesine rağmen eleman temininde büyük sorun yaşanıyor.

70-150 Bin lira maaşla işçi bulunamıyor

Ustalar bir iş bitmeden bir sonrakine rezervasyonla gidiyor. 70 bin lira ile 150 lira arasında işçi aranıyor. Sektörde deprem felaketi sonrası yoğun bir döneme girilmesinden sonra personel eksikliği dikkat çekiyor. Hem deprem bölgesindeki illerde hem de diğer şehirlerde çalışacak eleman bulma sorunu had safhada.

Usta-çırak ilişkisi kalmadı

Kalıpçı, kule vinç operatörü, elektrik, sucu, sıvacı ile boya ustası başta olmak üzere birçok meslek grubunda usta-çırak ilişkisinin kalmamasından dolayı da eleman sorunları daha da büyük sorun olmaya başladı.

Ara eleman temini daha da zorlaşacak

Ailelerin çocuklarını avukat, doktor, öğretmen, sağlık vb. gibi mesleklere yöneltmesinden dolayı birçok alanda ara eleman bulunmamasına neden oldu. İlerleyen yıllarda daha da derinleşmesi bekleniyor.

Şu sıralar ara eleman bulunamadığı sektör temsilcileri tarafından özellikle inşaat alanında ele alındı. Herkesin beyaz yakalı olma yolunda çaba gösterdiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum