2024-2025 Burs - Kredi Başvuruları Başladı! KYK Bursu Ne Kadar?

2024-2025 Burs - Kredi Başvuruları Başladı! KYK Bursu Ne Kadar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında burs ve kredi başvuruları online olarak alınmaya başladı. İşte sürece dair tüm detaylar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB bünyesinde Kredi Yurtlar Kurumu KYK Genel Müdürlüğü 2024-2025 eğitim öğretim yılı için BURS ve KREDİ başvuruları alınmaya başladı. Son verilen KYK burs miktarları ne kadar. Lisans, yüksek lisans ve doktora burslarına dair güncel veriler, 2024-2025 dönemi burs ve kredi başvurularında dikkat edilecek hususlar ve süreç bu yazımızda.

Burs ve kredi başvuru süreci

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın BAK, Burs/kredi başvuruları 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için başladığını duyurdu.

Kredi ve burs başvuruları 13 Ekim 2024 tarihine kadar sürecek. Adayla başvuru iş ve işlemlerini e-Devlet internet sitesi üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir.

Öte yandan başvurularla ilgili değişiklikler de bu tarihe kadar yine e-Devlet internet sitesi üzerinden yapılabilecektir.

Kimler kredi/burs başvurusu yapabilir?

Burs ve kredi başvurularını şu adaylar yapabileceklerdir:

  • 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk defa bir üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler,
  • Halen bir üniversitede eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri,
  • Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusu yapabileceklerdir.

2024-2025 burs ve kredi başvurularında dikkat edilecek hususlar

Adaylar şu hususlara özellikle dikkat etmelidirler:

  • Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağından adayların e-Devlet’teki okul veya bölüm bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.
  • Adayların bilgilerinde hata olması durumunda ilgili üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekiyor.
  • Öğrenciler beyan ettiği ekonomik, sosyal, başarı durumlarında dair bilgiler Bakanlık tarafından teyit etmesi sağlanacak.
  • Yapılacak değerlendirme sonucu durumu uygun bulunan öğrencilere BURS veya KREDİ verilebilecek.
  • Adayların başvuru sırasında yanlış beyanda bulunmamaları büyük önem arz ediyor. Aksi taktirde başvurular geçersiz sayılabilecek.
  • Başvurularda özel durum beyanında bulunan öğrencilerin belge göndermesine gerek bulunmadığı belirtildi. İlgili durumlara göre bilgiler GSB tarafından kontrolü sağlanacaktır.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek. Başvuru sırasında yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

KYK burs miktarları ne kadar?

Geçtiğimiz yıl burslar lisans öğrencileri için 2.000 TL, yüksek lisans için 4.000 TL, doktora öğrencileri için ise 6.000 TL olarak ödendi. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için de burs miktarları önümüzdeki süreçte açıklanınca sizleri ayrıca bilgilendireceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum