2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Sendikadan İlk Rakam Geldi

2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Sendikadan İlk Rakam Geldi

2024 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak? Milyonların gözü asgari ücrette. Yeni maaşların ne kadar olacağına dair sendikadan önemli bir açıklama geldi. Bu rakamın üzeri isteniyor.

Öz Orman-İş Sendikası tarafından 2024 yılı yeni asgari ücretine dair önemli açıklamalar geldi. Özellikle asgari ücret zammı ile ilgili gündeme dair açıklamalarda bulunana Genel Başkan Settar Aslan tek zam konusuna değindi ve uyarıda da bulundu. İşte önemli açıklamalar ve asgari ücret rakamına dair bilgiler.

Yüksek bir zamla hem işçi hem de işveren memnun edilmeli

Genel Başkan Aslan açıklamasında özellikle yılda bir kez yapılacak olana asgari ücretle ilgili olarak hükümete uyarıda bulundu. Asgari ücrette bir öze dönüş düşülüyorsa yapılacak zam ile ilgili çalışmalarda yüksek bir rakam çıkması talep edildi. Bu kapsamda da hem işçi hem de işveren memnun edilmelidir denildi.

Olağanüstü durumlarda kapı açık kalmalı

Yapılan açıklamada özellikle tek zam konusunda ısrar edilmemesi istendi. Olağanüstü durumlarda görüşmeler için kapının da açık bırakılması istendi. Gerektiğinde Temmuz ayında zam konusunda “tek zam” açıklamalarına karşı Başkan kapının açık kalmasını önemini vurguladı.

2024 asgari ücret 17.000 TL ve üzeri olmalı

Genel Başkan Aslan 2024 yılı asgari ücret için ne kadar olması yönünde sorulara ize en az 17 bin TL ve üzeridir şeklinde cevap verdi. Halk ve işverenlerle yapılan görüşmelerde 2024 yılı asgari ücretinin 17 bin TL ve üzerinde bir rakam olmasının beklendiği ifade edildi. Bunun altındaki bir rakamın yetersiz olacağı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum