750 TL Kredi Kart Hizmet Bedeli Alınması! İşte Tüm Soru-Cevaplar

750 TL Kredi Kart Hizmet Bedeli Alınması! İşte Tüm Soru-Cevaplar

Yeni kanun teklifinde yer alan kredi kartlarından her yıl 750 TL alınmasına dair hizmet bedeli akıllarda birçok soruyu beraberinde getirdi. Limit arttıkça hizmet bedeli de mi artacak? İşte tüm soru ve cevaplar.

TBMM’ye gelmesi beklenen ve tartışmalara yol açan kredi kartlarından her yıl düzenli hizmet bedeli alınmasına dair birçok soru vatandaşların aklına takılmaya başladı. Hizmet bedeli 100 bin lira üstü harcama limiti olan kartlardan direkt olarak 750 TL tutarında “Savunma Sanayi Destekleme Fonunu” aktarılacak. İşte soru ve cevaplarla 750 TL hizmet bedelinin detayları.

Kredi kartı hizmet bedeli nedir?

Limiti 100.000 TL ve üzeri olan kredi kartlarından 750 TL hizmet bedeli miktarı Savunma Sanayi Destekleme Fonuna katılma payı olarak alınacak.

200 bin TL limitli kartlar hizmet bedeli 2 kat mı verecek?

Verilen kanun teklifine göre 200 bin TL ve katları da olsa hizmet bedeli sadece 750 TL olarak verilecek. Bu kapsamda 2-3-4 kat olsa da kart limiti ödemede değişiklik olmayacak.

750 TL hizmet bedeli ne zaman başlayacak?

1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla kanun teklifinin yasalaşmasından sonra iş ve işlemler başlatılacak. Yıl içinde kart limitinin artması durumunda veya yeni alınan kartlardan da hizmet bedeli alınacak.

Kredi kartı hizmet bedeli ödemesi nasıl olacak?

Kredi kartı ödemesi hizmet bedeli banka tarafından kesilecek ve ilgili fona aktarılacak.

Kart hizmet bedeli ödemesi yapacak kaç kişi var?

Türkiye’de şu an itibarıyla yaklaşık 62 milyon kredi kartının yer aldığı ve bu şekilde de 46 milyar TL’den fazla olacak.

100 bin TL kredi kartı limiti düşürürsem vergi ödenir mi?

1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 100 bin TL limitli kredi kartlarından 750 lira kesinti olacak. Ocak ayından itibaren kredi kartı limiti düşürme yapılmasının kesintiye etkisi olmayacak. Kart limiti 100 bin TL’nin üstüne çıksa da ayrıca 750 TL harici bir ödeme olmayacak.

Kredi kartı iptalinde vergi ödenir mi?

Ocak ayına kadar kredi kartını iptal ederseniz 750 TL vergi ödenmez. Kredi kartının içerisinde borç olması durumunda kart kapalı olsa da kredi kartı açık olarak değerlendirmeye alınacağından vergi ödenecektir.

Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

100 bin TL üzeri olan kredi kartı limiti bankalar tarafından yapılmaktadır. Kredi artırımı müşterinin finansal geçmişine göre ve gelir beyanına göre olurken, limit düşürülmesi internet bankacılığından veya müşteri hizmetlerinden talepte bulunularak yapılabilir.

Kredi kartı hizmet bedeli yasası iptal olur mu?

Vatandaşların tepkisi sonrası kredi kartı hizmet bedeli ve diğer vergilerin iptal olmasına dair TBMM’deki görüşmeler sonrası karar verilecektir. Şu an itibarıyla iptaline dair bir açıklama olmazken, yasanın Ocak ayında uygulanması yönünde olasılık daha yüksek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum