Aylık 70.000 Lira Maaşla Çalıştırılacak Usta - Personel Bulunamıyor

Aylık 70.000 Lira Maaşla Çalıştırılacak Usta - Personel Bulunamıyor

Deprem bölgesinde özellikla Malatya'da firmalar aylık 70 bin lira net maaşla çalışacak usta, personel, işçi bulmakta zorlanıyor. Bu gidişle 100 bin lira da verilse eleman bulunamaması gündemde.

Kahramanmaraş Merkezli depremlerde diğer iller gibi büyük yıkım yaşanan Malatya'da inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Az hasarlı, orta hasarlı binalarda bakım, onarım vb. tüm çalışmalarda çalışacak usta, personel temininde büyük sıkıntılar yaşandığı ifade ediliyor. İşte detaylar.

70 bin lira maaşla personel bulunamıyor

Özellikle sına, kaynak ve boya ustası temininde firmalar büyük sorun yaşıyor. 70 bin lira net maaşla bile eleman temininde sıkıntı yaşandığı ifade edildi. Özellikle inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısının arttığı belirtilen Malatya'da sektör temsilcileri dert yandı.

100 bin lira maaşla da personel bu gidişle bulunamayacak

Müteahhitler Konfederasyonu İMKON Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu bu şekilde sürecin devam etmesi halinde 100 bin lira maaş da verilse kalifiye eleman temininde zorluk yaşanacağını belirtti.

Yeni sezonda maaşlar katlanarak artabilir

Şu anda 60 bin 70 bin TL net maaşlar verilmesine rağmen sektörde büyük sıkıntıların yaşandığı ifade edildi. Kalifiye ustalar kapsamında sıva ustası, duvar ustası, boyacı gibi mesleklerde personel bulmanın deprem illerinde çok zor olduğu ifade edildi. El emeği ile çalışan ustaların her zaman savunulduğu belirtilirken aynı zamanda vatandaşlar için de sorunun giderek arttığı belirtildi. BU kapsamda yeni sezonda usta maaşları 100-150 bin TL'ye çıkabilir. Bu da yerinde dönüşüm noktasında ciddi sıkıntılara neden olabileceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum