Bakan Açıkladı: 272.163 Personel Alımı! En Çok Aranan Sektör-Meslekler

Bakan Açıkladı: 272.163 Personel Alımı! En Çok Aranan Sektör-Meslekler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. İŞKUR'da en çok aranan işler, meslekler ve sektörlere dair veriler belli oldu. 272 bin 163 toplam personel alımı için iş ilanları bu haberimizde.

Türkiye İş Kurumu İŞKUR bünyesinde açık iş istatistikleri araştırması 3. çeyrek sonuçlarına dair açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan en çok açık işi olan sektörleri ve en fazla açık işi olan meslekleri açıkladı. İşte detaylar.

166 bin 165 açık iş pozisyonu var

2023 yılı 3. çeyreğinde Türkiye genelinde (1 ve daha fazla kişi istihdam eden) işletmelerde toplam 272 bin 163 açık iş olduğu tespit edilmiştir. 1-9 çalışanı olan işletmelerde toplam 105 bin 998 açık iş, 10 ve daha fazla çalışanı olan işletmelerde ise 166 bin 165 açık iş olduğu açıklandı.

İş İlanları En Çok bu sektörlerde arttı

Açık işlerin en çok arttığı sektörlerin başında “İmalat”, “İnşaat” ve “İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri” sektörleri gelmektedir denildi. Türkiye genelinde en fazla açık işi olan sektörler ise “Bilgi ve İletişim, İnşaat ve İmalat” olarak açıklandı.

En fazla açık işi olan meslekler

En fazla açık iş %4,5 ile “Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız)” mesleğindedir. İlk on sırada yer alan diğer meslekler ise sırasıyla; “Garson (Servis Elemanı)”, “Paketleme İşçisi”, “Alçı Dekorasyoncu (Kartonpiyer)”, “Satış Danışmanı”, “Temizlik Görevlisi”, “Makineci (Dikiş)”, “İnşaat İşçisi”, “Düz Dikiş Makineci” ve “Konfeksiyon İşçisi” meslekleridir. Türkiye genelinde 2023 yılı 3. çeyrek itibariyle açık işlerin %25,1’i bu mesleklerde bulunmaktadır.

Bakan Işıkhan açıklamasında tüm iş ilanlarına ve güncel başvurulara İŞKUR e-Şube’den ulaşılabileceğini ve güncel olarak il il bakılabileceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum