Bakan Açıkladı: Yeni Kamu Personeli Alımı Geliyor! Beklenti 68.000

Bakan Açıkladı: Yeni Kamu Personeli Alımı Geliyor! Beklenti 68.000

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Kabine toplantısının ardından yaptığı yeni öğretmen alımına dair açıklamanın ardından bugün de Bakan açıklama yaptı. İşte detaylar.

Seçimlerin ardından yapılan ilk kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni öğretmen alımlarına dair önemli açıklama gelmişti. Erdoğan öğretmen atamalarının fazla uzamayacağını belirtmişti. Bugün de MEB Bakanı Tekin'den yeni açıklama geldi. İşte detaylar.

MEB’e yeni kamu personeli alımı açıklaması

Yusuf Tekin açıklamasında kontenjanlar ve takvim üzerinde çalışıldığını ve yakında atamalara dair detayların belli olacağını ifade etti. "SAYI ve TAKVİM" üzerinde çalışıldığını söyleyen Bakan Tekin'in açıklaması ardından gözler yeni duyuruda olacak.

68.000 öğretmen ataması talep ediliyor

600 bine yakın öğretmen adayı bu atama döneminde en az 68 bin sayısını görmek istiyor. Son yıllardaki 20-25 binli sayılarla değil öğretmen ihtiyacına yakında olsa bir kontenjan verilmesi en büyük beklenti.

Öğretmen açığı 100 binin üzerinde

Milli Eğitim Bakanlığında resmi verilere göre öğretmen açığı 100 binin çok üzerinde. MEB'de geçici olarak ücretli öğretmenlik sistemi ile istihdam yapılıyor ve bunu tüm sendikalar ve öğretmen adayları onaylamıyor. Gerek adaylar gerek sendikalar öğretmen atamasının 68.000 sayısının altına düşmemesini bekliyor.

Sizler de bu haberimize hangi branşlarda öğretmen ataması yapılması yönünde YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ hemen yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum