Başkanlık KPSS 50 Yeni Devlet Memuru Alımı Başvuruları Açıklandı

Başkanlık KPSS 50 Yeni Devlet Memuru Alımı Başvuruları Açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından KPSS 50 puan şartı ile yeni kamu personeli alımı başvuruları açıklandı. Detaylar ve tüm süreç bu yazımızda yer alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB bünyesinde Merkez Teşkilatında münhal bulunan mütercim-tercüman unvanlı sözleşmeli kadrolarda istihdam edilmek amacıyla 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre alım yapılacaktır.

Sözleşmeli memur alımı başvuru nitelikleri nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, 2022 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-3 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak gerekmektedir.

Diyanet memur alımı başvuru kontenjanları ve mezuniyet şartları

Almanca 2, Arapça 2, Çince 1, Fransızca 1, İngilizce 2, İspanyolca 2, Japonca 1, İtalyanca 1, Portekizce 1 olmak üzere 13 yeni kadro için mezuniyetler şu şekildedir:

Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Japonca, İtalyanca ve Portekizce yabancı dil bölümlerinin birinden mezun olmak ve bu dillerden en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine sahip olmak gerekiyor.

DİB memur alımları başvuru süreci nasıl olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB memur alımları iççin başvuru iş ve işlemleri online olacak. Başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 23 Ekim 2023 - 3 Kasım 2023 tarihleri arasında diyanet internet adresi üzerinden yapılacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum