Bir Ay Boyunca Ücretsiz Doğalgaz Kullanımının Faturaları İşleme Kondu!

Bir Ay Boyunca Ücretsiz Doğalgaz Kullanımının Faturaları İşleme Kondu!

Karadeniz’ de çıkarılan ve günlerce kutlaması yapılarak vatandaşa bedava doğalgaz sunma süreçleri doğrultusunda yeni faturalar kesilmeye başlandı. Bu doğrultuda bir ay boyunca ücretsiz olacak faturalarda hizmet bedeli ‘ sıfır ‘ olarak belirlenecek.

20 Nisan’ da gerçekleştirilen doğalgaz çıkarma töreninde pek çok açıklama gündeme geldi. Bunlardan vatandaşı en çok ilgilendiren ve ekonomi anlamında hane gelirine fayda sağlayacağı düşünülen 20 Nisan’dan sonra doğalgaz bedava uygulamasının faturaları kesilmeye başlandı. 04.04.2023 tarihinden itibaren geçerli olan faturaların içeriğinde ödenecek beden ‘0 TL ‘ olarak belirlendi. Faturada yapılan açıklamada faturanın esas bedelinin Cumhurbaşkanlığı tarafından ödendiği de vatandaşlara duyuruldu.

Doğalgaz 1 Yıl Ücretsiz Mi?

20 Nisan tarihinde yapılan açıklamalarda 1 sene boyunca hanelerin sıcak su ve mutfak için kullandıkların doğalgazın 25m3’ lük oranının devlet tarafından karşılanacağı belirtilmişti. Bu kapsamda 24 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sayaç okumaları için doğalgaz 1 ay bedava olacak şekilde sınıflandırılırken sonrasında da kullanılan doğalgaz bedelinin 25m3 kadarı bedava olarak gerçekleştirilebilecek.

Konut ve İbadethaneler İçin Geçerli Olacak

Ücretsiz olarak sunulacak olan doğalgaz işyerleri haricinde konut ve ibadethanelerin tümünü kapsayacak şekilde tanımlanıyor. Vatandaşların merak ettiği doğalgaz ne zaman bedava? Sorusu için de ibadethane ve konutlar için 24 ila 31 Mayıs arası tarih olarak gösteriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.