Çalışan ve Emekliler İçin Temmuzda Asgari Ücret Zammı

Çalışan ve Emekliler İçin Temmuzda Asgari Ücret Zammı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın Asgari Ücreti bu yıl tekrar belirlenecek açıklamasından sonra gözler Temmuz ayında yapılacak zamma çevrildi. Emekliler, çalışanlar ve asgari ücretlilere Temmuzda zam yapılacak.

Kamu işçileri zam pazarlığı devam ediyor. Bu pazarlık sonrasında emekliler, kamu çalışanları ile özel sektör çalışanları yeni zam için Temmuz ayını bekleyecek.

Kamu işçisi olarak çalışan 700 bin kişiye verilecek zam oranının 1 Mayıs açıklanacak. Kamu işçileri 15 bin lira isterken kamudan gelen teklif 12 bin liraya yükseltildi. Ayrıca yüzde 45 civarında ek zam olacak. Açıklamanın 1 Mayıs ‘ta yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl asgari ücretin yeniden belirleneceği açıklaması Temmuz ayına gözleri çevirmiş durumda. Enflasyon rakamlarına göre şekillenecek zam oranında ise ilk 3 aylık enflasyon oranı yüzde 12 oranında oldu. Kalan 3 ayda beklenen enflasyon oranıyla birlikte yüzde 21 civarında olması bekleniyor.

Beklenen enflasyon gerçekleşmesi halinde Temmuzda gerçekleşecek yeni asgari ücret rakamının 11.500 TL olması öngörülmektedir.

Diğer taraftan görevli kamu personelleri ile emekli olan kamu personelleri için yine aynı enflasyon oranının gelmesi beklenmektedir. Yüzde 21 enflasyon gerçekleşirse yüzde 8 zam alan memurlardan düşüldükten sonra yüzde 13 enflasyon farkının yanı sıra yüzde 6 Temmuz zammı alacak. Bu hesaplamalar çerçevesinde çalışan memurlar ile emekli memurlar yüzde 19 civarında zam alması beklenmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.