Çalışma Bakanı Açıkladı: 30.000 Temizlik Personeli Ataması Verildi

Çalışma Bakanı Açıkladı: 30.000 Temizlik Personeli Ataması Verildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından dün duyurulan ve müjdesi verilen 30 bin temizlik personeli işçi alımı kadrosu için bugün de Çalışma Bakanı kadronun verildiğini açıkladı. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB bünyesinde okullara ek 30 bin temizlik personeli kadrosu verilmesi için müjdenin ardından bugün atama tahsis edildiği belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan okullara temizlik personeli alımı noktasında 30 bin atama tahsis edildiğini belirtti.

30.000 temizlik personeli ataması ne zaman

MEB bünyesinde önümüzdeki günlerde başlatılacak olan kadro için atama kadroları verildi. MEB Bakanı Tekin, Pazartesi kadroların, Çarşamba da sürecin başlatılacağını ifade etmişti. Süreci KAMU PERSONELİ ALIMI olarak takip ediyoruz.

Okullara 120 bin personel alımı ne aşamada?

MEB bünyesinde İŞKUR tarafından TYP yerine bu sene farklı bir sistemle İUP kapsamında temizlik personeli alımı için süreç başlatılmıştı. 120 bin açık kadro için % 25'lik ancak başvuru olmuştu. Düşük maaştan dolayı başvurular beklendiği gibi olmadı ve okullarda temizlik problemi ortaya çıktı.

Temizlik personeli ücretleri artırılacak mı?

Hali hazırda İŞKUR tarafından 120 bin personel alımında çok az başvuru ve göreve başlama yapıldı. Haftada 3 gün çalışan personellere günlük 566 TL ücret veriliyordu. Geçen yıl tam zamanlı ve asgari ücret olan ödemeler bu sene asgari ücretin yarısını bile bulmayınca başvuru çok az oldu ve okullarda acil temizlik personeli ihtiyacı oluştu.

30.000 yeni temizlik personeli alımı İUP kapsamında olmayacak ve kadrolu işçi statüsünde olması bekleniyor. Şartlar, süreç ve başvurulara dair detaylar gelir geçmez KAMU PERSONELİ ALIMI sayfalarımızdan hemen takip edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum