Enflasyon Açıklandı! 2024 Memur ve Emekli Maaş Zammı Belli Oldu

Enflasyon Açıklandı! 2024 Memur ve Emekli Maaş Zammı Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 3 Ocak 2024 itibarıyla Aralık enflasyon rakamını açıkladı. Enflasyon yüzde 2.93 arttı. Buna göre memur ve emekliler için refah payı hariç zam oranı da netleşti. İşte detaylar.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından bugün itibarıyla milyonların merakla beklediği Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon Aralık ayında % 2.93 arttı. Enflasyon farklı zammı ile toplu sözleşme zammı toplamı memur ve memur emeklilerinin 2024 yılında alacakları zam oranları netleşti. İşte tüm detaylar.

6 aylık enflasyon rakamları belli oldu

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 2023 yılı ikinci 6 aylık enflasyon rakamları belli oldu. Buna göre Temmuz Aralık dönemi enflasyon oranı % 36.59 olarak gerçekleşti.

Toplu sözleşmeli ve enflasyon farklı zammı toplamı ne kadar oldu?

2024 yılı için toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanmakta olan enflasyon farkı da memur ve emeklilerinin maaşlarına eklenecek. Buna göre oluşan % 29.78 enflasyon farkı ile % 15 toplu sözleşme zammı ile birlikte MEMUR ve EMEKLİ MAAŞLARI kümülatif olarak 2024’te % 49.25 zamlanacak. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranı kadar olmak üzere net % 37.57 zam alacaklardır.

Memur ve emekli zammına refah payı eklenecek mi?

Bilindiği üzere yetkililer tarafından % 50’ye yakın zam verileceği belirtilmişti. Çalışanlar enflasyonun belli olmasından sonra bu rakama refah payının eklenip eklenmeyeceğini merak ediyor. Önümüzdeki saatlerde buna dair ek zam olacak mı açıklama gelecektir. % 50'nin üzerinde zam verilip erilmeyeceği buna göre belli olacak. KAMU PERSONELİ ALIMI internet sitemizde tüm gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum