Et ve Süt Kurumu Besi Çiftliği Kurarak Fiyatları Dengeleyecek

Et ve Süt Kurumu Besi Çiftliği Kurarak Fiyatları Dengeleyecek

Et ve Süt Kurumu Türkiye 'de canlı hayvan ihtiyacını karşılamak için harekete geçiyor. Konu hakkında açıklama yapan Genel Müdür besi çiftliği kurulacağını açıkladı. İhtiyaç halinde canlı hayvan satılabilir.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü artan et fiyatlarına yeni çözüm önerilerini anlattı. Genel Müdür Mustafa Kayhan Büyükşehirlere yakın yerlerde besi çiftliklerinin açılacağını aktardı.

Kayhan yaptığı açıklamada küçük ölçekli kırmızı et üreticilerinin destekleneceğini açıkladı. Büyük ölçekli firmaların ağırlığında olduğu ülkemizde bu dengeyi küçük ve orta ölçekli üreticilerin arttırılması gerektiğini açıkladı.

ESK Genel Müdürü ayrıca süt üreticisinin de desteklenmesi gerektiğini aktardı. Çeşitli ekonomik dengenin bozulduğu dönemde üreticilerin işi bırakıp kente göç ettiğini belirtti. Bu sorunun yaşanmaması için sütte refah düzeyini dengeleyici fiyat belirlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Et fiyatlarındaki dengesizliği gidermek için özellikle Büyükşehirlere yakın bölgelerde büyük çaplı besi çiftliği açacaklarını belirtti. Yapılacak olan besi çiftliklerinde yüksek sayıda canlı olacağını; fiyatların aşırı yükseldiği dönemlerde piyasaya yüksek miktarda canlı satışı yapılacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.