Her Haneye Asgari Ücret Seçim Sonunda Gerçeğe Dönüyor

Her Haneye Asgari Ücret Seçim Sonunda Gerçeğe Dönüyor

14 Mayıs Genel Seçimleri sonucunda kazanan vatandaş olacak. Millet İttifakı CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı lideri Erdoğan seçim beyannamesinde yer alan bilgide asgari ücretin her aileye verileceği bilgisi var.

Aile sigortası güçlü olarak gündemimize girdi. Verilen vaatler ve seçime sayılı günler kala iki favorinin de ortak vaadi bu oldu. Sonuçta iki favoriden biri kazanırsa her hanede gelir seviyesi en az asgari ücret düzeyinde olacak.

2011 yılından beri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadi bu.

Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu, 2011 yılında yapılan seçimlerden bu yana hemen her seçimde aile destekleri sigortası kavramını gündeme taşıyor. Yaptığı açıklamaya göre aile yapısına göre en az asgari ücret ödemesi yapılacak. Bu ödeme gelir düzeyi asgari ücretin altında olan aileleri kapsayacak. Aile Sigortası için bir kurum kurulup işlemler tek noktadan takip edilecek. Ödemelerin ise hanede yer alan kadınların hesabına yapılacağını açıkladı.

Cumhur İttifakı tarafında ise AK Parti seçim beyannamesinde "Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile uyumunu da gözeterek, hanelerin belirli bir gelir düzeyini garanti altına alan Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemini hayata geçirerek Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız. Bu sayede, hakkaniyete uygun şekilde, gelirden en az pay alan nüfusun gelirdeki payını yükselterek gelir dağılımını iyileştirmeye devam edeceğiz."

"Türkiye Aile Destek Programımıza 'Koruyucu Önleyici Sosyal Yardım Kalkanı' bileşenini ekleyerek yoksulluk sınırına yakın olan ve destek sağlanmadığı takdirde yoksulluğa düşecek ailelerimize nakdi destek sağlayarak yoksulluğa düşmelerini önleyeceğiz." İfadeleri yer almaktadır.

Aile sigortası yıllar önce gündeme gelmiş ancak bir türlü uygulanamamıştı. 14 Mayıs 2023 seçimleri sonucunda asgari ücret altında kalan hanelere bu ödeme yapılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.