Maaşlar 150.000 TL'ye Kadar Çıktı! Personel Temininde Zorluk Çekiliyor

Maaşlar 150.000 TL'ye Kadar Çıktı! Personel Temininde Zorluk Çekiliyor

İnşaat sektöründe birçok alanda 2023 yılı sonunda ücretler 150 bin TL’ye kadar yükseldi. Sektörde sorun yaşanabileceği ve bazı projelerin zora girmesine yol açabilir. İşte detaylar.

Türkiye Müteahhitler Birliği yeni raporu yayımladı. Birçok alanda inşaat sektöründe personel istihdamında büyük sorunlar ortaya çıkmasının an meselesi olduğu gerçeği ortaya çıktı. 150.000 lira maaşla olmak üzere ücretler yükseldi. Bazı elemanların maaşları 2023 sonunda bile bu ücretlere çıktı.

Sektörde yeni projeler olmayabilir

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında yeni yatırım ve projelerin olmayabileceği belirtiliyor. Kentsel dönüşüm, alt yapı çalışmalarının ilerleyen süreçte devam edeceği belirtilirken maaş artışları ve tasarruf tedbirlerinin yeni projeler için sorun teşkil edeceği gerçeği belirdi.

Birçok branşta personel bulmakta zorluk çekiliyor

İnşaat sektöründe yüksek maaşlardan dolayı özellikle demirci, kalıpçı bulmakta zorluk yaşandığı belirtildi. Mavi yaka olarak nitelendirilen orta kademe eleman temininde sorun yaşanıyor. Maaşların 2023 yılı sonunda 150.000 liraya kadar yükselmesi istihdamı zorladığı belirtildi. Yayımlanan raporda demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü olmak üzere düz işçi istihdamında zorluk yaşandığı ifade edildi.

Gençlerin meslek liselerine yönlendirilmesi şart

Türkiye Müteahhitler Birliği TMB tarafından yayımlanan raporda mevcut eğitim politikalarında değişiklik olması gerektiği ifade edildi. Hali hazırda öğrencilerin tamamının üniversitelere değil de meslek liseleri ile sanat okullarına yönlendirilmesinin şart olduğu ifade edildi. Kısa vadede de sektörün ihtiyacı olan nitelikli eleman temininde sorunun azalacağı ve işsizlik sorununa da katkı sağlayacağı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum