Nisan Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı: Yüzde 43  Olarak Belirlendi

Nisan Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı: Yüzde 43 Olarak Belirlendi

Her ay açıklanan enflasyon verilerine göre Nisan ayı enflasyon oranı da açıklandı. Bu kapsamda diğer aylara göre beklentilerin altında kalan Nisan ayı değerleri yüzde 43.68 olarak açıklandı. Bazı sektörlerde artış yaşanırken bazılarında da düşüş gerçekleş

TÜİK tarafından açıklanan verilerde Nisan ayı enflasyon TÜFE kapsamında geçtiğimiz senenin Nisan ayı ile kıyaslandığında %43.68, aylık oran ile kıyaslandığında ise % 2,39 oranında artış gösterdi. Beklentinin altında kalan artışta en fazla fiyat yükselmesi yaşanan alanın kuzu eti olduğu da belirlendi. Et fiyatlarındaki artış da buradan etkilendi.

Elektrikte Ve Konutta Bir Düşüş Söz Konusu

Yapılan açıklamalarda en fazla düşüşün enflasyon kapsamında elektrikte olduğu söylendi. Bu açıklama kapsamında elektrik fiyatlandırmalarında % 15 oranında olan düşüş ön plana çıktı. Elektrikte yaşanan bu düşüş söz konusu olduğu gibi konut fiyatlarında da belirli % 1,47 oranında bir düşüş gözlemlendi.

En Fazla Artış Haberleşme Ve Et Fiyatlarında Yaşandı

Merakla beklenen Nisan ayı enflasyon merkez bankası gelişim raporunda en fazla atışın deprem döneminde verdikleri hizmet ile çokça eleştirilen haberleşme alanındaki operatör şirketleri kapsamında gerçekleştirdiği açıklandı. Artış % 5.93 olarak belirtilirken bunun yanında zirvede bulunan kuzu eti artışı da % 21.47, dana eti fiyat artışının ise % 13.34 olduğu Nisan ayı enflasyon 2023 kapsamında belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.