Rekor Maaş Zammı Geldi! Kamu İşçilerine Yüzde 100 Zam Yapıldı

Rekor Maaş Zammı Geldi! Kamu İşçilerine Yüzde 100 Zam Yapıldı

Kadrolu kamu işçilerine bu belediyede tek seferde % 100 zam yapıldı. Bu ve benzeri zam haberleri belediyelerden gelmeye devam ediyor. İşte yüzde 100 zamma dair detaylar.

Kamuda rekor maaş zammına imza atıldı! Kamu kurumu bünyesinde kadrolu işçiler için yüzde 100 maaş zammı verildi. Belediye il sendika arasında sözleşme imza altına alınarak rekor zam resmi olarak kabul edildi.

Belediye’den % 100 maaş zammı

Tarsus Belediyesi kadrolu işçiler için 2024 yılında rekor zamma imza attı. Toplu sözleşmeli görüşmeleri tamamlandı. Tarsus Belediyesi ile DİSK genel İş Sendikası arasında sözleşme imza altına alınarak kadrolu kamu işçileri için % 100 maaş zammı kararı çıktı.

Fedakarca çalışan işçilerin hakkı teslim edildi

Yapılan açıklamalarda Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan şu ifadeleri kullandı. Başkan Bozdoğan açıklamasında belediyecilik hizmetinde başarıya imza atıldığını ve bunun tüm mesai arkadaşlarıyla yapıldığı ifade edildi. Bu kapsamda da yaz kış demeden fedakarca çalışan işçilerin hakkının teslim edilmesi gerekliğini ifade etti. BU kapsamda da DİSK ile Belediye arasında 4857 sayılı kanuna tabii kamu işçilerinin maaşlarına % 100 zam yapılmıştır denildi.

ABB işçişlerine şimdilik % 70 zam yapıldı

Dün de Ankara Büyükşehir Belediyesi maaşlara % 70 zam yapmıştı. Özellikle “şimdilik” ifadesini kullanan Mansur Yavaş ileride duruma göre maaşlara ek zam yapılacağı sinyalini de vermişti. Bu ve benzeri zam haberleri belediyeler arasında rekabete dönüşürken bu duruma en çok kamu işçileri sevindi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum