Son Dakika! Asgari Ücret Zammı Belli Oldu! İşte Yeni Rakam

Son Dakika! Asgari Ücret Zammı Belli Oldu! İşte Yeni Rakam

2023 Temmuz ayı asgari ücret zammı artışı belirlendi. 2. Kez ara zam yapılan asgari ücret artışı ne kadar oldu. İşte detaylar

Yeni asgari ücret belirlendi. Komisyon kararını verdi ve 1 Temmuz’dan geçerli yeni maaş zammı artışı belli oldu. Brüt ve net asgari ücret ne kadar oldu. İşte kamu personeli alımı olarak YENİ ASGARİ ÜCRETE dair hazırladığımız yazımız.

Asgari ücret zammı belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından asgari ücretin 1 Temmuz 2023’ten geçerli olmak üzere net 11 bin 402 liraya yükseltilmesine karar verildi.

Brüt ve Net asgari ücret artışı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından verilen karar göre asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla “brüt 13 bin 414 TL”, “net 11 bin 402 TL’ye çıkarılmasına karar verildi. Asgari ücret desteği de 6 bin 500 TL olarak belirlendi.

Karar işçi, işveren ve hükumetin ortak mutabakatıyla alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı “Vedat Işıkhan”, TÜRK-İŞ Genel Başkanı “Ergün Atalay” ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür “Burak Akkol” kararı açıkladı. Brüt ve net asgari ücret sonrası gözler memur ve emekli zamlarına çevrildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum