Son Dakika Bakan Açıkladı! Temmuz Ayı Asgari Ücreti Ne Kadar Olacak

Son Dakika Bakan Açıkladı! Temmuz Ayı Asgari Ücreti Ne Kadar Olacak

2023 yılı Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağı kesinleşmişti. Gerek muhalefet gerekse iktidar zam yapacak. Bu kapsamda hali hazırda Bakan Bilgin'den çok önemli açıklama geldi. İşte detaylar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından Temmuz ayı asgari ücretine dair çok önemli açıklama geldi. Asgari ücrete Temmuz'da ara zam yapılacak. İşte detaylar ve net olarak asgari ücretin ne kadar olacağına dair detaylar.

Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl asgari ücrete ara zam yapılmış ve bu yıl da enflasyon verileri, seçim ve ekonomik gelişmelerden dolayı asgari ücrete yine ara zam yapılacağı kesinleşmişti. Bu kapsamda asgari ücrete dair net rakam geldi.

Bakan Bilgin Temmuz asgari ücreti açıkladı

Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklamada Temmuz'da ara zam yapılacak asgari ücret konusunda net rakam da geldi. Bu kapsamda 500 dolarlık alım gücünün korunması kapsamında asgari ücretin de bu rakam olacağı belirtildi.

2023 asgari ücret rakamları

Asgari ücretin 500 doların altında olmayacağı da hükümet tarafından kesin olarak dile getirildi. Şu andaki verilere göre asgari ücret net rakamı 10.000 TL'ye ulaşmış bulunuyor. Asgari ücret dolar bu şekilde kalırsa 10.000 lira olacak. Dolardaki her 1 liralık artış da asgari ücrete 500 liralık artış getirecektir. Asgari ücretin kadar olması yönünde sizler de yorum ve görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum