Son Dakika! Cumhurbaşkanı Açıkladı: Kamu İşçisi Maaş Zammı Belli Oldu

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Açıkladı: Kamu İşçisi Maaş Zammı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu işçi zammını açıkladı. 700 bini aşkın kamu işçi zammı ne kadar oldu? İşte tüm detaylar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türk-İş ve Hak-İş tarafından yürütülen kamu işçileri için zam pazarlığında sona gelindi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın görüşmeleri ve zam pazarlığından sonra nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Kamu işçi zam oranı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada kendisine gelen oranları aşmaya gayret gösterdiğini belirtti. Bu kapsamda 2023 yılı kamu işçi zammı şu şekilde oldu:

  • Refay payı dahil ücretlerde % 45 zam yapıldı. En düşük işçi maaşı 15.000 TL oldu.
  • Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak maaşlarına da ek % 10'luk zam daha yapıldı.
  • Fazla çalışma ücretlerinde % 70'lik artış yapıldı.
  • Gece çalışanların ücretlerini de % 8 zamlı olacak.

Memur ve emeklisi Temmuz zammı

Bilindiği üzere Temmuz zammında toplu sözleşme gereği %6 zam yer alıyor. Öte yandan ilk 4 ay itibarıyla da %6.68'lik bir enflasyon farkı zammı var. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranlarının da kesinleşmesinden sonra net Temmuz zammı belli olacak. Memur ve emekli maaşları için de Temmuz ayında zammın yanı sıra refah payı da verileceğini, memurların bu konuda müsterih olmasını istedi.

2023 Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Daha önce Çalışma Bakanı Bilgin'in de açıkladığı üzere asgari ücrette de bir artış yapılacağı belirtilmişti. Çalışmaların hazır olduğunu belirten Bilgin asgari ücretin ortalama 500 dolar olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da asgari ücretin tekrar gözden geçirileceği belirtmişti. Detaylar geldikçe sizleri bilgilendireceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum