Son Dakika! Enflasyon Rakamları Açıklandı Memur ve Emekli Maaşları Belli Oluyor

Son Dakika! Enflasyon Rakamları Açıklandı Memur ve Emekli Maaşları Belli Oluyor

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından 5 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre memur ve emekli maaşları için enflasyon farkı belli oldu. İşte tüm detaylar.

Memur ve Emeklilerinin beklediği enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Haziran ayı enflasyon rakamının da belli olması ile 2023 yılı ilk 6 aylık enflasyon rakamları belli oldu. Memur ve emekliler için enflasyon farkının belli olmasından sonra meclise sunulacak zam oranlarına dair teklif de bugün belli olacak.

6 aylık enflasyon rakamları ve enflasyon farkı zammı

  • Ocak ayında yüzde 6,65,
  • Şubat ayında yüzde 3,15,
  • Mart ayında yüzde 2,29,
  • Nisan ayında yüzde 2.39,
  • Mayıs ayında yüzde 0.04,
  • Haziran ayında yüzde 3.92 oldu.

6 aylık enflasyon 19.77 oldu. Yüzde 10.90 enflasyon farkı oluştu. 2023 Temmuz ayında toplu sözleşme gereği memurlara yüzde 6 zam verilmişti. Temmuz ayında 16.90 memur maaş zammı netleşti. Ancak seçimler öncesi verilen vaatler çerçevesinde ne düşük maaş ve emekli maaşlarında ciddi iyileştirme yapılması bekleniyor. Şimdi sıra hükümetin meclise sunacağı teklifte.

Memur ve emekli maaş zammı nasıl ilerleyecek?

En düşük memur maaşının NET 22.000,00 TL olarak belirlenmesi le birlikte diğer kariyer basamakları, unvanlar ve uzmanlık durumlarına göre de maaşlara yapılacak oransal zamlar belli olacak. Bu hafta itibarıyla 1 Temmuz’dan geçerli olacak memur maaşlarına ve emekli maaşlarına dair tüm detaylar belli olacak. Bilgiler geldikçe sizleri bilgilendireceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum