TÜİK Bugün Açıkladı: İşsizlik Düştü (İstihdam-İşgücü Rakamları)

TÜİK Bugün Açıkladı: İşsizlik Düştü (İstihdam-İşgücü Rakamları)

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından işsizlik rakamları açıklandı. TÜİK istihdam verileri ile güncel işgücü rakamlarına dair tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK yeni işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre Ağustos ayı kapsamında işsizlik rakamları açıklandı verileri belli oldu. İşsizliğin düşüşe geçtiği TÜİK tarafından belirlenirken tüm detaylar da belli oldu.

TÜİK güncel işsizlik rakamları belli

Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos’ta bir önceki aya göre belirlendi. Buna göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,5 olarak gerçekleşti. Bu dönemde işsiz sayısı 3.055.000 bin kişi olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Kadın-erkek çalışan oranları

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Ağustos ayı işgücü istatistikleri kapsamında detayları da geldi. Bir önceki aya göre 89.000 kişi azalarak 3 milyon 55 bin kişi olduğu belirtildi. 89 bin kişi azalma sayısına göre de % 0.3 olarak azalma kaydedildi. Kadın ve erkek çalışan oranları ise şu şekilde oldu:

  • İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,0 oldu.
  • İşsizlik oranı kadınlarda yüzde 11,4 oldu.

İstihdam ve işgücü katılım nasıl oldu?

İstihdam oranı yüzde 49,7 olurken işgücüne katılma oranı yüzde 54,3 olarak gerçekleştiği belirtildi. İşte istihdam ve işgücü oranlarına dair önemli veriler:

  • İstihdam edilenlerin sayısı 78 bin kişi artarak 32 milyon 776 bin kişi, istihdam oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 49,7 olarak gerçekleşti açıklandı.
  • İşgücü sayısı 10 bin kişi azalarak 35 milyon 831 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,1 puan azalarak yüzde 54,3 olarak gerçekleştiği açıklandı.

İŞKUR işsizlik rakamları tüm veriler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum