Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kabul Edildi! Çalışana 30.000 TL Zam

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kabul Edildi! Çalışana 30.000 TL Zam

TBMM’ye verilen önerge ile kamu kurumunda çalışanlara 30 bin TL zam verilecek. Detayları hemen bu haberimizde bulabilirsiniz. İşte bilgiler ve süreç.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM’de komisyona verilen önerge ile kamu kurumunda çaışanlar için 30.000 TL zam verilmesi gündeme geldi. Birçok ünvanda çalışanlar için 30 bin TL zam geliyor.

Komisyona verilen önerge kabul edildi

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna gelen önerge ile kurumda yönetici ve uzmanlar için 30 bin TL’ye kadar ek tazminat verilmesi yönünde önerge kabul edildiği belirtildi. 80 maddelik torba kanun teklifi görüşmelerinde ek tazminat verilmesinin yanı sıra diğer önemli konular da gündeme geldi.

Çalışan emeklilere 5 bin TL tazminat kabul edildi

Öte yandan komisyonda ayrıca çalışan emekliler için de 5 bin TL ikramiye verilmesine dair önerge de kabul edildi. Kanun teklifine eklenen yeni madde olarak onaylandı.

Kurum Ankara’dan İstanbul’a taşındığı için ek tazminat verilecek

BDDK’da çalışanlar için her ay 60 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı bulunan tutarı geçmemek üzere ek tazminat verilmesi önergesi ile 30 bin TL’nin üzerinde tazminat verilecek. Net olarak 30 bin 587 TL’ye tekabül eden ödeme ile BDDK’nın Ankara’dan İstanbul’a taşınması ile yaşam koşullarının zorlaşmasından dolayı bu teklifin torba yasaya eklendiği ifade edildi.

Önergede yer alan hangi ünvandaki personele hangi gösterge rakamında tazminat verileceğine dair ek tazminat ödemesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetkili olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum