Türkiye’ de Yatırım Amaçlı Altın Tercihi Büyük Oranda Artış Gösterdi

Türkiye’ de Yatırım Amaçlı Altın Tercihi Büyük Oranda Artış Gösterdi

Dünya Altın Konseyi tarafından yapılan açıklamada 2023 yılının ilk üç ayında Türkiye kapsamında altın yatırımının tarihi bir zirveye ulaştığı açıklandı. Bu verilere göre altın külçe ve para alımları 50,5 tonu bularak en yüksek noktada seyretti.

Türkiye kapsamında giderek artan altın fiyatları kişileri ve yatırımcıları bu alana yönlendirdi. Hal böyle olunca yatırımcıların altın için yaklaşık olarak 58 milyar lira harcadıkları veriler ile açıklanırken aynı zamanda da bu artışın geçen seneye kıyaslanması ile %400 oranında bir alım artışı olduğu da saptandı.

Altın Alımında Türkiye 2. Sırada Yer Alıyor

2023 yılının ilk üç ayında en fazla altın alımı yapan ülkeler sıralamasında % 400’ lük değişim ile Türkiye ikinci sırada yer alıyor. Değişim oranı Türkiye’ye göre çok az olsa da %31,2 gibi bir değişim oranı ile 68 tonluk alım yapan Çin listede birinci sırada tamamlıyor. Değişiklik gösteren altın grafiklerine bakıldığında fiyatın artması ile Türkiye’ de seçim öncesi en fazla alımların gerçekleştiği görülüyor.

Alınan bu 50, 5 tonluk altın için yaklaşık3 milyar dolar harcama yapılması da ilk kez tarihte bu noktaya gelindiğini gösteriyor. Gerçekleşen enflasyon nedeni ile diğer yatırım araçlarından kaçından yatırımcılar altın kuru kapsamında daha güvenli ve sabit bir yatırım yapma imkânını elde edebiliyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.