TYP 60.000 Personel Alımı Geliyor! Önemli Değişiklikler Yayımlandı

TYP 60.000 Personel Alımı Geliyor! Önemli Değişiklikler Yayımlandı

Türkiye İş Kurumu İŞKUR bünyesinde yeni TYP personel alımları kapsamında önemli değişikliklere gidildi. Tüm detayları bu haberimizde bulabilirsiniz. İşte TYP personel alımına dair bilgiler.

Toplum Yararına Programların Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte değişiklik 16 Ağustos 2023 tarihli ve 32281 sayılı resmi gazetede bugün yayımlandı. Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan yönetmelik değişikliği ile personel alımlarında yapılan değişiklikler belli oldu. Özellikle MEB için tüm okullara 60.000 temizlik personeli alımı öncesi değişlikler belli oldu. Öte yandan güvenlik alımı ile en az 100.000 TYP personel alımı deprem bölgesine alımlarla birlikte daha fazla olması bekleniyor. İşte tüm detayları KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladığımız yazımız.

Türkiye İş Kurumu TYP yönetmelik değişikliği

TYP personel alımı yönetmeliğine yeni geçici maddeler eklendi. Bu kapsamda “TYP uygulanabilecek diğer durumlar” maddesine eklenen hükümler şu şekildedir: “30 Haziran 2024 tarihine kadar sözleşme ilişkisi kurulacak programlarda 5 inci maddenin birinci fıkrasında yer alan durumlara bakılmaksızın ihtiyaç görülmesi halinde kamu hizmetlerini desteklemek amacıyla TYP düzenlenebilir.” Hükmü eklendi.

TYP personel alımı için birçok alanda olabilecek

Bilindiği üzere TYP personel alımları “Afet, Salgın, Acil Durum, Diğer Mücbir Sebepler” kapsamında yapılmaktadır. Buna ek olarak ihtiyaç halinde diğer KAMU HİZMETLERİ için de TYP personel alımları yapılabilecek ve TYP personel alımları için kıstaslar şu şekilde olacak:

TYP personel alımları için ayrılan yıl içindeki belirlenecek bütçenin yüzde otuz beşinden fazla olamayacak. TYP personel çalıştırılmasında belirtilen süre en fazla 9 ay olarak uygulanabilir. Program süresinin 9 ay olarak uygulanmasına karar verilmesi durumunda 11 inci maddenin birinci, ikinci ve dördüncü fıkralarında belirtilen süreler 10 gün olarak uygulanır.

Depremden zarar gören illerde düzenlenecek TYP programları nasıl olacak?

Yapılan değişikliklerle özelikle deprem bölgesinde 50.000 TYP personel için süre uzatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da sürelerin uzatıldığına dair açıklama yaptı. Bu kapsamda yapılan değişikliklere dair tüm detaylar şu şekildedir:

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi kapsamında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde 1 Temmuz 2023-31 Aralık 2024 tarihleri arasında sözleşme ilişkisi kurulan/kurulacak TYP’lerde şu hükümler uygulanacak.

  • Başvuruların alınması ve değerlendirilmesi maddesinde yer alan aynı ikamette 1 kişinin TYP programına katılabilmesi şartı ile TYP’nin uygulama esasları maddesinde yer alan "Bir katılımcı TYP’den en fazla dokuz ay yararlanabilir" ve belirli durumlarda ilişiği kesilenlerin yararlanamayacağı hükümleri UYGULANMAYABİLECEK.
  • TYP uygulama süresi her bir program için 6 ay olan hüküm en fazla 9 ay olarak uygulanabilecek.
  • Program süresinin 9 ay olarak uygulanması halinde Devam zorunluluğu ve izin maddesinde yer alan 5’er günlük izin süreleri 10’a çıkarıldı. İşte değişikliklerin yer aldığı resmi metin.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum