Yeni Araştırma Sonuçları: Gençler Yüksek Maaş Yerine Saygın İş İstiyor

Yeni Araştırma Sonuçları: Gençler Yüksek Maaş Yerine Saygın İş İstiyor

Üniversiteli gençler iş tercihlerinde prestijli işte çalışmayı yüksek maaşlara tercih ediyor. Araştırma sonuçlarına dair önemli detaylar. Hemen bu yazımızda inceleyebilirsiniz.

Yeni araştırma sonucu üniversite mezunlarının tercihlerinde değişiklik olduğu gözlemlendi. Mezunlar daha çok prestijli ve saygın işleri tercih ettikleri ifade edildi. Özellikle saygın bir kurumda ortalama maaş tercih edildiği araştırma sonucu gözlemlendi. Yüksek maaş ve kurum kültürü olmayan bir işi saygın bir işe tercih ediyor.

Gençlerin kariyer tercihleri araştırıldı

Lisans ve yüksek lisans öğrencisi ile genç mezunlarla ilgili yeni araştırma sonuçlar açıklandı. Araştırmada özellikle gençlerin kariyer tercihlerini nasıl şekillendiğine dair çalışmaya şimdiye kadar 50 binden fazla kişi katılım sağladı.

Gençler yeni iş alanlarına yöneliyor

Araştırma sonucu gençlerin kariyer değişikliklerinden belirgin değişim gözlemlendi. Geleneksel olan meslek alanlarından ziyade gençlerin tercihleri değişti. Özellikle dijital ve teknoloji odaklı kariyer tercihlerinin ön plana çıktığı ifade edildi.

Gençler bu kapsamda yazılım geliştirme, veri analizi ve dijital pazarlama alanlarında faaliyet gösteren firmalara yöneliyor. Sadece kariyer tercihleri değil aynı zamanda da birçok değerin de öne çıktığı gözlemlendi. Esnek çalışma, sosyal ve kişisel hayatın dengesi gibi faktörler iş tercihinde önem kazandı.

Yüksek maaş yerine saygın iş tercih ediliyor

Gençlerle yapılan araştırmada yüksek maaş ve kurum kültürü olmayan bir iş ortamı mı yoksa ortalama maaşla kurum kültürü olan bir iş mi tercih edersiniz sorusu soruldu. Üniversite mezunları çok yüksek maaşlar yerine kurum kültürü oluşmuş ve rahat bir çalışma ortamında iş sahibi olmak istedikleri gözlemlendi. Değer görmek maaştan daha önemli olduğu gençler tarafından tercih ediliyor.

Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz? Yüksek maaş mı? Saygın ve az maaşlı bir iş mi? Hemen bu yazımıza YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum