Yoksulluk Sınırı 33.000 TL’yi Aştı! Tüm Maaşlara Zam Meclise Geliyor

Yoksulluk Sınırı 33.000 TL’yi Aştı! Tüm Maaşlara Zam Meclise Geliyor

Türk-İş tarafından açlık ve yoksulluk rakamları açıklandı. Öte yandan memur ve emekli maaşlarına dair zammın da ne zaman olacağına dair detaylar bu yazımızda.

Türk İş tarafından Haziran ayı açlık ve yoksulluk rakamları açıklandı. Öte yandan memur ve emekli maaş zamlarına dair Temmuz ayı artışları da TBMM'ye geliyor. Asgari ücretle birlikte tüm maaşlarda artış olacak. İşte tüm detayların yer aldığı yazımız.

Açlık-yoksulluk güncel rakamları

Türk-İş'in açlık ve yoksulluk rakamı açıklamasından sonra 4 kişilik bir aile için miktarlar da belli oldu. Buna göre açlık sınırı 10 bin 373 lira olurken yoksulluk sınırı 33 bin 789 lira olarak gerçekleştiği açıklandı.

En düşük memur maaşı net 22 bin lira olacak

2023 Temmuz ayı itibarıyla 11 bin lira civarı olan en düşük memur maaşının net 22 bin lira olması için çalışma yapılacak. Emekli maaşlarını da etkileyecek olan memur maaş artışı sonrasında önemli güncelleme olacak.

Memur maaş zammı TBMM'ye geliyor

Kurban Bayramı tatilinin bitmesi ile birlikte enflasyon rakamları da netleşecek ve 5 Temmuz'da da TBMM çalışmaya başlayarak nihai maaş zammına şekil verilecek. Emekliler için kademeli zam artışı olacak. Asgari ücret artışı ile birlikte memur ve emekli maaşlarına da bir miktar artış olacak. Asgari ücret kadar maaşlarda vergi istisnası olmasından dolayı reel artış olacaktır.

Enflasyon farkı zammı, refah payı artışı ile ilgili düzenlemelerin oluşabilmesi için Haziran ayı enflasyon rakamları beklenecek ve en düşük memur maaşının 22 bin lira olarak belirlenmesinden sonra tüm unvanlar için artış miktarları da belirlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.