10.000 Personel Aranıyor! 40 Bin Liraya Kadar Maaş Veriliyor

10.000 Personel Aranıyor! 40 Bin Liraya Kadar Maaş Veriliyor

Sektörde 50 bin kişi çalışıyor. Yarısı operatör olan eleman temini kapsamında yeni 10 bin personel daha aranıyor. Detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.

Yük Mühendisleri Birliğinin (YMB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altunkum tarafından yapılan açıklamada sektörün 10 bin daha yeni operatör ihtiyacının olduğu belirtildi. 2022’de ekonomiye 10 milyar dolar katkı sağlandı. Gelecek dönemde katlanarak artmaya devam edecek.

25 bin personel çalışıyor

Dev projelerde kardırma ve taşıma hizmeti veren yük mühendislerinin yanı sıra özellikle operatör arayışında 10 bin açık iş olduğu belirtiliyor. YMB Başkanı Altınkum 50 bin kişinin istihdam edildiği sektörde 25 binin sadece operatör alanında olduğu belirtildi.

Ciddi iş açığı var

Yük mühendisliği alanında ciddi iş açığı olduğu ifade edilirken. Hedefin 50 milyar dolara ulaşması olduğu belirtildi. Bu kapsamda da giderek artan istihdam açığının giderilmesi için 10.000 operatör ihtiyacının olduğu ve bu açığın mavi yakalılarla kapatılması için meslek liseleriyle işbirliği de ve ortak projeler yapıldığı belirtildi. 10 bin çalışan daha arandığı özellikle vurgulandı.

40 Bin TL maaş veriliyor

İlk işe girişte asgari ücretle çalışan personellerin hızlı bir yetkinlik sürecinden sonra 40 bin liraya kadar maaşlarla sektörde çok rahat iş bulabildiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum