2.235 Kamu Personeli Alımı Duyuruları Yayımlandı! GİB ve Kültür Bakanlığı

2.235 Kamu Personeli Alımı Duyuruları Yayımlandı! GİB ve Kültür Bakanlığı

Gelir İdaresi Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 2 bin 235 memur alımı kapsamında yeni duyurular yayımlandı. Atamalar, yazılı sınav sonuç detayları bu yazımızda.

Gelir İdaresi Başkanlığı GİB tarafından 2.000 memur alımı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 235 kamu personeli alımında yeni duyurular geldi. Bakanlık ve Başkanlık memur alımlarına dair sözlü sınav sonuçları ile yazılı sınav sonuçlarına dair detaylar belli oldu. İşte Bakanlık ve Başkanlık duyuru detaylar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 235 memur alımı

235 sözleşmeli personel alımı kapsamında (mimar, mühendis, şehir plancısı, tekniker ve teknisyen) sözlü sınav sonuçları açıklandı. Atamalara dair belgeler yayımlandı. Adaylar 26 Aralık ile 9 Ocak 2023 tarihleri arasında gerekli belgeleri Bakanlık Personel Genel Müdürlüğüne iletmesi gerekiyor. Sonuçlar ise başvuru yapılan internet adresi olan kariye kapısından e-Devlet şifresi ile öğrenilebilecektir.

Memur alımı atama belgeleri nelerdir?

Dilekçe, Öğrenim Belgesi aslı veya onaylı örneği, Nüfus Cüzdanı aslı veya onaylı örneği, KPSS sonuç belgesi, Heyet Raporu, Mal Bildirimi, 26 Aralık 2023 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi, Askerlik Belgesi, Yerleşim Yeri Belgesi, Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmadığına ilişkin Sosyal Güvenlik Merkezlerinden alınacak belge, vesikalık fotoğraf isteniyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı 2.000 personel alımı

16 Aralık 2023 tarihinde 2.000 Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavının yazılı bölümü yapılmış olup tüm iller için yazılı gölüme katılan adaylardan ilgili KPSS puanı ve üzeri alarak sözlü bölüme katılmaya hak kazanan adayların tüm listeleri belirlendi. Adaylar durumlarını ve 80 il kapsamında en düşük KPSS puanlarını hemen GİB internet sitesinden öğrenebilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.